Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde halka seslenen cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 'nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

103.MİTİNG

Çorlu tamam mı? Muhteşemsin Çorlu . Bugün 48.gündeyiz 103. miting. Dediler ki il merkezinde yapıyoruz peki dedim bütün siyasi partilere baktığımız zaman Çorlu 'lu en ön sıradaki aday Emre Köprülü dediler. O zaman Çorlu 'da miting yapalım dedim.

"SENİN DERDİN BAŞKA"

Dün diyor ki Adana'da, ' Muharrem İnce , Ömer Halisdemir'in mezarına gidip Fatiha okuyamaz' diyor. Ben de fotoğrafını koydum. Gittik okuduk. Senin derdin ne Ömer Halisdemir, ne Fatiha. Senin derdin Fatiha, ayet, sure olsaydı bakara-makara diyeni kulağından tutar atardın. Senin derdin başka. 'Hayrola seçim yaklaştı camilerde görünüyorsun' dedi. Ben 5 vakit namaz kılan biri değilim ama 15 yaşından beri cumaya gidiyorum. Seçim için gitmiyorum ki. Neredeyse gelme bizim camiye diyecek. Sen ne biçim müslümansın? Ayıp değil mi, günah değil mi? Rahatsız oluyor.

"ÇIK KARŞIMA"

Anketleri gördüğünde canının sıkıldığını biliyorum. Madem ustasın çık karşıma

"BU MEKTUBU ÇANKAYA KÖŞKÜ'NÜN MÜZESİNE KOYACAĞIM"

Şimdi size ilacımı okuyacağım; "Cumhurbaşkanım ben Deniz Acar. Bütün mitinglerinizi izledim. Okulumda yapılan İstiklal Marşı yarışmasını birincilikle kazandım. Oradan kazandığım gram altını size hediye ediyorum. Mutlu yarınlar istiyorum. Savaşlar olmasın, barış olsun, yüzler hep gülsün" Bu mektubu Çankaya Köşkü'nün müzesine koyacağım.

"BAMBAŞKA BİRİ OLDU"

Kime kardeşim dediyse bugün yanında değil. Değişti artık bambaşka biri oldu. Rizeliyim diyor. Doğru ama Rize'nin çayını bile beğenmiyor kilosu 4500 liraya beyaz çay içiyor.

HADDİNİ BİLDİREN BİR CUMHURBAŞKANI

Ben halkını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Hakkını bilen bir cumhurbaşkanı, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Ama aynı zamanda da haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı.

[Haber görseli]
Mustafa Kemalli Türk bayrağı taşıyan bir babaanne torunuyla birlikte Muharrem İnce 'nin mitingine katıldı.

İNCE'DEN ERDOĞAN'A: HER ŞEYİ BİLİYOR ADAM YAHU

Her şeyi biliyor adam yahu. Jinekolog, doktor, mühendis. Ama ortada diploma yok.

Medya, borazan olmayacak. Dünya Türkiye'deki seçimlerle ilgileniyor. Elli ülkenin ellisi de randevu istedi. Hatta şöyle dediler;  'Ezber bozan bir adam var' dediler.  Ama Türkiye'de medya korkudan görmüyor.  Benim yayınımı kesip Binali Yıldırım'ı bağlıyorsun. Utanmıyor musun Türk medyası. Şu TRT var ya. Türkiye Radyo Televizyon değil 'Tayyip Radyo Televizyonu'

"ÇALDILAR"

Bir sürü ekonomik vaatte bulundun. Parayı nereden bulacaksın diye sormak sizin hakkınız. 186 kere Kamu İhale Kanunu'nu değiştirdiler. Bu ne demek biliyor musunuz? Çaldılar. Ben çalmayacağım. Suriyelilere 40 milyar dolar lira harcadılar. Ben harcamayacağım, milletime vereceğim. Çünkü Suriyeliler barış içinde memleketine dönecek.

"'GÖÇMENLER EZİK OLUR' DİYOR"

Bir milletvekili adayı var. Marifetlerini duydunuz mu? Göçmenler ezik olur diyor. Sen kimsin? Densiz. Selanik'ten Kosova'dan gelenlerin ataları turistik seyahat için mi gitmişti? Osmanlı oraya cengaverlerini gönderdi. Topraklar kaybedilince gelmek zorunda kaldı. Sen kimsin? Haddini bileceksin. Türkiye'yi kuran Selanikli sen kimsin?




Editör: Haber Merkezi