ANKARA – OHAL ve Yüksel Caddesinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek 22 Mayıs 2017 tarihinden beri gözaltına olan ve bugün etrafındaki bariyerler kaldırılarak serbest bırakılan İnsan Hakları Anıtı, Çankaya Belediyesi tarafından yıkandı.


OHAL’in simge sembollerinden biri haline gelen Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı bu sabah itibariyle etrafındaki bariyerler kaldırılarak 430 gün sonra serbest bırakıldı. Yıllardır her türlü hak ve özgürlük mücadelesinin buluşma noktası olan ve OHAL döneminde de KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin eylemlerine ev sahipliği yapan anıt, eylem boyunca çiçeklerle süslenmişti. Eylemciler ve İnsan Hakları Anıtı önüne konulan çiçeklerin gözaltına alınması işe yaramayınca, anıtın etrafı polis bariyerleri ile sarılarak her türlü eyleme yasaklandı ve böylece anıtın tutuklanması da başladı.


Bu sabah bariyerlerin kaldırılması ile birlikte bir çok insan anıtın önüne gelerek fotoğraf çektirdi, anıta çiçek bıraktı. Öğleden sonra ise, Çankaya Belediyesi çalışanı temizlik işçileri anıtta temizlik yaptı. Anıtın yıkanması ve temizlenmesi, “esaret koşullarından sonraki ilk banyosu” olarak nitelendirildi.
Editör: Haber Merkezi