VAN - Edremit Yeni TOKİ 1'inci Etap'ta intihar ettiği öne sürülen Tuğba Bahadır’ın ablası Aynur Kayrin, ölümüyle ilgili araştırma yaptığı Tuğba’nın intihar etmediğini belirterek, “Olayın ertesi günü çatıya çıkan komşularından biri, bir çorap ve terlik buluyor. Bunların Tuğba’ya ait olduğunu söyleyince de polis 'çok hayal kuruyorsunuz' diyerek geçiştiriyor” dedi.


Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Yeni TOKİ 1’inci Etap’ta ikamet eden Tuğba Bahadır’ın (30), 30 Kasım günü dördüncü kattan düşerek yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Tuğba’nın şüpheli ölümü üzerine abla Aynur Kayrin, Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu’na başvurarak hukuki yardım talebinde bulundu. Avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Aynur, Tuğba’nın komşularıyla da görüşmeler gerçekleştirdi.


Tuğba’nın intihar etmediğini ve ölümünün şüpheli olduğunu dile getiren Aynur, "Tuğba’nın ölümü gece saat 03.00 civarında gerçekleşti. Fakat bize yani yakınlarına gündüz öğleden sonra haber verildi. Eşinin ailesi olayı öğrendiklerinde Muş'tan gelebiliyor. Fakat aynı şehirde olmamıza rağmen bize haber verilmedi. Verildiğinde ise hastaneye götürülmüştü, onu göremedik" ifadelerini kullandı.


'Çatı katında Tuğba'ya ait terlik ve çorap bulundu'


Savcılığın olay günü Tuğba'nın ölümünü kayıtlara “şüpheli” olarak geçtiğini dile getiren Aynur, "Olayın üzerinden zaman geçtikten sonra komşuları bana o gün polislerin olay yerine geldiğini söyledi. Komşulardan biri, olayın ertesi günü çatıya çıktığını ve çatı straforlu olduğu için duvarlarda yarıkların oluştuğunu Tuğba'nın terlik ve bir çorabını bulduğunu söyledi. Bulduğu çorap ve terliğin Tuğba'ya ait olduğunu söyleyince de polis karşılık olarak 'çok hayal kuruyorsunuz' demiş. Komşularının anlatımlarından Tuğba’nın gece yarısı eşiyle tartıştığı hatta çatı katına çıkarılarak şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Darp edilmişse bile doktorların söylediğine göre bu kadar şiddetli yere çarpan birinin bedeninden darp izi çıkmaz. ‘Tuğba intihar etti’ denilerek olayın üzeri örtülecek" diye belirtti.


'Merdiven boşluğuna çarpa çarpa düşen birinin, sesi duyulmaz mı?'


Tuğba'nın ölümüne ilişkin ayrıntılı raporun Malatya'ya gönderildiğini ve 6 ay sonra gerçeği öğrenebileceklerini kaydeden Aynur, şöyle devam etti: "Eşinin Tuğba’yı aldattığına yönelik videolar dahi ortaya çıktı. Hatta olay günü Tuğba ile eşi arasında yaşanan tartışmanın aldatılmadan kaynaklı çıktığını öğrendik. Olayın üzeri kapatılmasın diye suç duyurusunda bulundum. Kadın avukatlar ve bağımsız aktivist Songül Özünver sayesinde sonuna kadar tüm ayrıntılar ortaya çıkana kadar olayın peşini bırakmayacağım. Hatta komşuları merdiven boşluğunda yuvarlanırken hiç çığlık sesinin gelmediğini söylüyor. Çarpa çarpa dördüncü kattan düşen birinin sesi hiç çıkmaz mı? Tuğba aramızdaki en sakin kişiydi. Hayat doluydu. 3 çocuk annesi bir kadın neden durduk yere intihar etsin?" diye sordu.


Bağımsız aktivist Songül Özünver de, olayın takipçisi olan ablaya dayanışma ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi