HABER MERKEZİ - İran‘da “halkı rahatsız ettiği ve çevreyi kirlettiği” iddiasıyla evde evcil hayvan beslemek yasaklanıyor.

İran‘da “halkı rahatsız ettiği ve çevreyi kirlettiği” iddiasıyla evde evcil hayvan beslemek yasaklanıyor. Hayvanseverler tarafından tepkiyle karşılanan kararın kısa sürede devreye girmesi bekleniyor.

Büyük para cezaları verilecek

Ülkede meclis tarafından “tehlikeli ve zararlı hayvanlara karşı kamu hukukunu koruma planı” adıyla timsah, yılan, kertenkele, fare, maymun, kaplumbağa, tavşan, kedi ve köpek gibi hayvanların ithalatı, nakli, alınması, satılması ve evde bakılmasını yasaklayan bir tasarı hazırlandı.

Bu yeni yasa ile evinde evcil hayvan besleyenler büyük para cezaları alacak.  Kırsal kesimler ve hayvancılık yapılan köyler gibi yerler yasak kapsamından muaf.

Hükümet evcil hayvan taşıyan barınak veya evcil hayvan dükkanı gibi yerlerin araçlarına üç ay süreyle de el koymaya hazırlanıyor. Ayrıca, ev sahiplerinin dairelerini köpek ve kedi sahiplerine kiralamalarına izin verilmeyecek.

İranlı vatandaşlar dijital medyada yasaya tepki gösterirken, ülkenin çok daha önemli ve acil çözüme ulaşması gereken sorunları olduğunun altını çizdi.

Evlerinde hayvan olanlar hayvanlarının pis olmadığını, bakımlarının yapıldığını, sokakları kirletmediğini belirtti ve birçok hayvansever de cezalara rağmen hayvanlarından vazgeçmeyeceklerini ifade etti. ( Kaynak: JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi