VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Çam Kır Restaruant ve Düğün Salonu İşletmecisi Sabri Işık, Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odasının gelecek yapılacak olan kongresinde aday olduğunu açıkladı.

İşletmeci Sabri Işık, gelecek yıl yapılacak olan Lokantacılar ve Fırıncılar Odası seçimlerinde aday olacağını düzenlediği basın toplantısı ile duyururken, basın toplantısına oda üyeleri ve Van’da faaliyet yürüten basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Basın mensuplarına hitaben bir konuşma yayan Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkan adayı Sabri Işık,

“Ekonominin belkemiği olarak değerlendirdiğimiz esnafımızın yaşadığı acı tablo bizleri bir kez daha düşündürmüş, geçmiş yıllarda olduğu gibi salgın döneminde de meslek sahiplerinin yaşadığı krizlere bir çare olunmaması karşısında bizler de sizlerden gelen yoğun talepler üzerine Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası yönetim kuruluna talip olmuş bulunmaktayız. Bu doğrultuda kıymetli esnaf kardeşlerime, dostlarıma ve kıymetli basın emekçilerine, Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası’na talip olurken, önümüzdeki dönem için belirlediğimiz hedefleri maddeler halinde açıklamak istiyorum” diye konuştu.

Işık, başkan seçilmesi halinde yapacaklarını ise şöyle sıraladı:

1- Oda bünyesinde yer alan Pastaneciler, Kasaplar vb. meslek gruplarının isimlerinin de Esnaf Odamızın resmi ismi içerisinde geçmesini sağlayacağız.

2- Bugüne dek 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar kanununda yer alan fakat ne yazık ki layıkıyla uygulanmayan üyelerin mesleki eğitim, teorik ve pratik kurs programlarını hazırlayarak meslektaşlarımızın hizmet kalitesini yükselteceğiz.

3- Kanunda yer almasına rağmen yine uygulanmayan oda üyelerinin çalışma konularına giren hususlarda haklarını korumak için resmi ve özel kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunarak, üyelerimizin mesleki menfaatlerini ilgilendiren konularda adli ve idari yargı mercileri önünde oda başkanı marifetiyle odayı temsil edeceğiz.

4- Yine kanunda yer alan fakat uygulanmayan mesleğe yeni girecek esnaf ve sanatkârlara mesleki eğitimler vererek ticari faaliyetlerine başlayabilmeleri ve iş yeri açma ruhsatları için ilgili belediyeye verilmek üzere mesleki yeterlilik belgesi vererek, üyelerimize mesleki konularda danışmanlık hizmeti sunacağız.

5- Özellikle bazı dönemlerde ekonomik kriz yaşayarak iflasın eşiğine gelmiş olan esnaflarımıza yönelik gerek kredi kooperatiflerinden gerekse de esnafın kendi arasında oluşturacağı ESNAF KRİZ FONU marifetiyle dertlerine derman olacağız.

6- Esnafımızın etnik, kültürel, dini, mezhepsel, cinsi kimliklerinden dolayı ötekileştirilmesine karşı mücadele ederek, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu gerçeğinden hareket ederek üyelerimiz arasında hoşgörünün gelişmesi için çaba sarf edeceğiz.

7- Oda yönetim kurulu olarak, birincil ve yegâne hedefimiz esnaflarımızın varsa sorun ve sıkıntılarını gidermek, yoksa da mevcudu daha da güçlendirmek olacaktır.

8- Böylesi kriz dönemlerinde esnafımıza destek olmak amacıyla açılan can simitlerini fırsata çevirmeden, evrak giderleri adı altında alınan ücretleri esnafımıza danışarak belirleyeceğiz. Kimi evrakları da esnafımızın ücretsiz edinmesini sağlayacağız.

‘ESNAF AHLAKINA YARAŞIR BİR YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ”

Işık son olarak şunları söyledi: “Bu çerçevede belirlediğimiz hedeflerimizin günün koşullarına ve ihtiyaca göre daha da artacağı kuşkusuzdur. Odamızı tekleştirmeden, gruplaştırmadan, hep birlikte, esnaf ahlakına yaraşır biçimde üyelerimizle birlikte yönetmeye, onlardan aldığımız destekle her türlü sorunu çözmeye, daha mutlu, daha umutlu, herkesin emeğinin karşılığını aldığı bir kenti var etmeye dair burada bulunan abilerime, kardeşlerime, dostlarıma ve yine bugün aramızda olmayan ama beyni ve yüreği bizimle atan tüm değerli esnaf kardeşlerime söz veriyor; desteğinizden dolayı sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Basın toplantısı birlikte yenilen yemek ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

(Haber Oktay Candemir- Fotoğraf ve Görüntü Ötekilerin Gündemi )

Editör: Haber Merkezi