ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ– 15. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Corona virüsü salgını nedeniyle 1-7 Mayıs tarihleri arasında online olarak düzenlenecek.


Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında başlayan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, bu yıl Corona virüsü salgını nedeniyle izleyicileri sinema salonlarında filmlerle buluşturamayacak.

Bunun yerine 15. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali online olarak düzenlenecek.

İşçi Filmleri Festivali, konuyla ilgili yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu yıl, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, ‘Evde Kalamayanlara’ mottosu ile 1-7 Mayıs 2020 tarihlerinde online yapılacaktır.

“Bu festivali başta sağlık emekçileri olmak üzere, market çalışanları, hizmet sektörünün değişik birimlerinde çalışanlar, ihracatı düşürmemek için çalışmaya mahkum edilen otomotiv işçileri, beyaz eşya sektöründe çalışan emekçiler, inşaat işçileri ve nicelerine ithaf ediyoruz.

“İşçi Filmleri Festivali olarak gerçekleştireceğimiz online film festivali ile ‘İşçiler vardır, emekçiler vardır, ülkemizi yönetenler onları görmüyor, önlem almıyor, virüsün insafına bırakılıyorlar, işten atılıyorlar ve eve ekmek getirmek için ne iş olsa yapacak hale getiriliyorlar! Evde Kalamayanları görün!’ mesajını vermek istiyoruz.”

Festival açılış etkinliği, 1 Mayıs’ta saat 20.30‘da İFF YouTube kanalında canlı yayınlanacak ve online açılış gecesine özel konuklar katılacak.

Açılış etkinliğinin programı ve çevrimiçi olarak izlenebilecek filmlerin yer aldığı festival programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.




Festivalle ilgili ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

( Gazete karınca )
Editör: Haber Merkezi