ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/ HATAY – İskenderun’da bir araya gelen KHK mağdurları, İHD bünyesinde oluşturdukları komisyonla hak arama mücadelelerini sürdürecek.

 
İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi, Kanun Hükmünden Kararname (KHK) mağdurlarının sorunlarına cevap olmak için “KHK Mağdurları Komisyonu” kurduklarını duyurdu. İHD Şubesinde düzenlenen basın toplantısıyla kuruluşu ilan edilen komisyon, hak arama mücadelesini sürdürecek. Askeri kalkışma sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve çıkarılan KHK’lerle toplam 135 bin 144 kamu görevlisinin ihraç edildiğini hatırlatan İHD Şube yöneticisi Ayten Kılınç, OHAL İnceleme Komisyonu’nun 125 bin 600 başvurudan 50 bin 300 dosyayı inceleyip, 3 bin 700 başvuruyu kabul ettiğine dikkat çekti.

 
KHK mağdurlarının bir “sivil ölüm” yaşadığını vurgulayan Kılınç, bu mağduriyetin ortak mücadele ve dayanışmayla mümkün olacağını söyledi. Bu mücadele ve dayanışmanın yürütülmesi için İHD bünyesinde KHK Mağdurları Komisyonu kurduklarını dile getiren Kılınç, İskenderun’da yaşayan KHK mağdurlarını komisyonda yer almaya çağırdı. Kılınç, “Bütün haklarımızı alıncaya ve KHK ile mağdur edilen tek kişi kalmayıncaya kadar mücadeleyi omuz omuza sürdürüp çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma kararlılığında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi