İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, “Hiçbir kişi ya da kuvvet demokrasiyi tehdit edemez. İlk işim yolsuzluk iddialarını araştırmak” dedi.


Yenilenen İstanbul seçimlerde büyük bir fakla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, tartışmalı geçen seçim ve ardından yaşanan yeniden seçim sürecinin ardından yabancı bir basına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, belediyeyle ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarının uluslararası deneyime sahip denetim şirketleri tarafından inceleneceğini belirterek, “Hiçbir kişi ya da kuvvet demokrasiyi tehdit edemez” ifadelerini kullandı.


“23 Haziran bize göstermiştir ki hiçbir kişi ya da güç demokrasiyi tehdit edemez ve halkın iradesine karşı çıkamaz. Hiçbir politikacının bu gerçeği yok sayma lüksü yoktur” diyen İmamoğlu, seçimlerin Türkiye’nin demokrasi geleneğini yansıttığını belirti.


Erdoğan’ın “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” sözlerinin hatırlatıldığı haberde ayrıca İmamoğlu’nun “Tek amacım İstanbul’a başarılı bir şekilde hizmet etmek” ifadelerine yer verildi. ( MA )
Editör: Haber Merkezi