İSTANBUL -  Partileri üzerindeki baskıları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Galatasaray’dan Şişhane’ye yürüyen HDP’lilerin önü polis tarafından kesilince, HDP’liler İstanbul İl Örgütü’ne doğru yürüyüşe geçti. 

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İstanbul İl Örgütü’nün, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi, partilerinin kapatılmasına ilişkin açılan davaya, TSK’nın sınır ötesi operasyonunu ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek için Şişhane Meydanı’nda yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etti. Aralarında HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oruç’unda bulunduğu çok sayıda vekil Şişhane Meydanı’nda bir araya gelirken, polis Beyoğlu Kaymakamlığının yasak kararını gerekçe göstererek açıklama yapılamasına izin verilmeyeceğini söyledi. 

GALATASARAY’DAN ŞİŞHANE’YE YÜRÜDÜLER 

Öte yandan Özgür Kadın Hareketi(TJA) üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda HDP’li vekil Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Buradan Şişhane Meydanı’na yürüyen kadınlar ve vekillere yurttaşlar ise alkışlar ile destek verdi. 

Şişhane Meydanı’nda diğer vekil gurubu ile bir araya gelen kitlenin açıklama yapmasına polis izin vermedi. Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis içinde vekillerin de bulunduğu gruba izin vermeyeceğini söyledi.

KİTLE YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Bunun üzerine kitle “Baskılar bizi yıldıramaz” ve  “direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde Tarlabaşı Bulvarı’ndan HDP İstanbul İl binasına doğru yürüyüşe geçti. 

Bir süre devam eden yürüyüşün önünü çevik kuvvet polisleri kalkanlar ile kesti. Polisin bu tutumunu sloganlar ile protesto eden kitlenin bekleyişi devam ediyor. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi