İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Leyla Güven'in öncülüğünde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 3 Şubat'ta Bakırköy'de düzenlenecek mitinge çağrı yapan HDP milletvekilleri, "Daha güçlü bir sesle, birbirimize güç ve destek vererek Leyla Güven'in ve tutsakların sesini her yerde duyurmamız gerekiyor” dedi.


JINNEWS'nın haberine göre; Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı ve tüm cezaevlerine yayılan açlık grevlerine İstanbul’da düzenleyecekleri mitingle ses verecek. HDP milletvekilleri, "Emek, barış, adalet için buluşuyoruz" şiarıyla 3 Şubat Pazar günü saat 13.00'da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.


"3 Şubat'ta Özgürlük Meydanı'nda olalım"


"Emeğin hakkına, özgürlüğe, barışa, adalete ihtiyacımız var" diyen İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Leyla Güven milyonların demokratikleşme hakkı için, ülkemizin geleceği için, tecridin kırılıp barışın yolunun açılması için 80 gündür açlık grevinde. Leyla'nın sesine ses olmamız lazım. Bir cana sahip çıkarken, O milyonların canına sahip çıkma eylemine devam ediyor. Biz de O’na sahip çıkalım. 3 Şubat'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olalım" diye davet etti.


'Leyla hepimiz için direniyor'


Siirt Milletvekili Meral Danış, Leyla Güven ile birlikte 200’ün üzerinde tutsağın tecride karşı açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, "Leyla Güven'e ses olmak, nefes olmak, yaşam vermek için hepimize çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Amed mitinginden sonra 3 Şubat'ta İstanbul'un cevap verme zamanı. Adalet, özgürlük, hukuk için ve en önemlisi insan yaşamı, insanın değerleri adına herkesi Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda görmek istiyoruz. Unutmayın Leyla hepimiz için direniyor. Hepimiz birer Leyla olmalıyız. Bu mutlak tecridi kırmalıyız" ifadelerini kullandı.


‘Leyla Güven için 3 Şubat'ta Bakırköy'deyiz’


Tüm halkı 3 Şubat'ta Özgürlük Meydanı’na davet eden İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, "Daha güçlü bir sesle birbirimize güç ve destek vererek Leyla Güven'in sesini her yerde duyurmamız gerekiyor. Leyla Güven için 3 Şubat'ta Bakırköy'deyiz" diye belirtti.


'Seslerimizi birleştirelim’


İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de, emek, demokrasi, özgürlük ve barış demek için herkesi Bakırköy Özgürlük Meydanı'na beklediklerini dile getirdi. Züleyha, çağrısında şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkede tecridin yoğunlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Leyla Güven, tecridin kaldırılması, barışın önünün açılması, demokrasinin ve özgürlüğün kanallarının açılması için açlık grevinde. Sadece o değil içerideki yüzlerce mahpusta açlık grevinde. Kendi kişisel talepler için açlık grevi yapmıyorlar. Bu ülkenin demokrasisi, özgürlükleri için, barışın yolunun açılması için açlık grevi yapıyorlar. Gelin hep birlikte açlık grevindeki arkadaşlarımızın sesine ses olalım. Özgürlük, demokrasi, barış istiyorsak 3 Şubat'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndaki mitingde buluşalım. Seslerimizi birleştirelim."


Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise, "3 Şubat'ta Bakırköy Meydanı'nda ellerimizi birleştirelim. Cezaevlerindeki haykırışın sesi olalım. Tecridi kıralım" diyerek mitinge katılım çağrısı yaptı.
Editör: Haber Merkezi