HABER MERKEZİ - İstanbul’dan Van’a coşkuyu Diyarbakır’da gerçekleştirecekleri kongreye taşıyacaklarını söyleyen HDP Gençlik Meclisi üyeleri, “Tecridi kıracağız, yeni yaşamı birlikte kuracağız” diye seslendi. 

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, “Şimdi gençlik zamanı” şiarıyla 26 Aralık’ta 3’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. İstanbul’dan Van’a kongreye hazırlık çalışmalarını sürdüren gençler, 26 Aralık’ta Diyarbakır Kayapınar’da bulunan Kaplan City Salonu’nda buluşacak. 

COŞKU DİYARBAKIR’A TAŞINACAK 

İstanbul’da yürütülen çalışmaları değerlendiren HDP Gençlik Meclisi üyesi Livan Orman, gençlerin coşkusunu Diyarbakır’a taşıyacaklarını vurguladı. Sokaklarda, meydanlarda hummalı çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Orman, hazırlıklarda gençlik örgütleriyle ortaklaştıklarını söyledi. Ortadoğu ve Avrupa’daki gençlik örgütlerine de kongre çağrısı yaptıklarını aktaran Orman, yoğun katılım beklediklerini kaydetti. 

‘GENÇLİK CEVABI AMED’TE VERECEK’

HDP İstanbul İl Örgütü’nün 12 Aralık’ta gerçekleştirdiği kongrenin iktidarın saldırılarına büyük bir cevap olduğunu belirten Orman, “Bu anlamda gençliğin kongresi de Türkiye ve Kürdistan’da bir cevap niteliği taşıyacaktır. İktidar tarafından sarf edilen sözlerin bir özel savaş konsepti olduğunu biliyoruz, fakat gençlik bunun cevabını kongre salonunu doldurarak, Amed’te verecek” ifadelerini kullandı. 

GENÇLİK ZAMANI 

Kongrenin Diyarbakır’da gerçekleştirilmesinin önemine değinen Orman, “Amed’in ruhu, heyecanı, coşkusu ve tarihi, kongre salonundaki inanç ve umuda karışacak” dedi. Orman, “Zaman gençliğin söz söyleme zamanı, değiştirici ve dönüştürücü gücümüzün farkına varma zamanı” ifadelerini kullandı. 

ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI 

Orman, gençlerin geleceksizliği, işsizliği, kültürel soykırımı, imha ve inkar politikalarını boşa çıkacağını vurgulayarak, gençlere şu çağrıda bulundu: “Demokrasinin, barışın, umudun ve yeni yaşamın en büyük kalesi olan HDP Gençlik Meclislerinde birlikte örgütlenelim, yan yana yürüyelim. 26 Aralık’taki kongremizi müthiş bir coşkuyla karşılayıp, yeni yaşama ilk adımı birlikte atalım.”

YENİ DÖNEM HAZIRLIKLARI

Kongre çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü Serhat bölgesinde de birçok kentte eylem ve etkinliklerle hazırlıklar devam ediyor. Serhat kentlerinde gençlerin gerçekleştirdiği etkinliklerde, gençlerin yeni döneme ilişkin izleyecekleri yol ve mücadele yöntemleri ile öneri ve talepler belirlendi. 

‘TECRİDİ KIRACAĞIZ’

Kongre çalışmalarını yürüten HDP Gençlik Meclisi üyelerinden Arjin Tuncer, kongre çalışmalarında gençlerde var olan inancın bir kez ortaya çıktığını ifade ederek, “AKP-MHP, 6 yıldır büyük bir savaş yürütüyor. Bunu özellikle Kürt gençleri üzerinde yürüttü. Gençliği hedef alarak, bütün gayri hukuki yollara başvurdular. Bu kongreyle kirli politikaları sonlandıracağız. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecride ve kimyasal silaha cevap olabilmek de kongremizin temel hedefleridir” dedi. 

Gençlerin değiştirme gücünün olduğunu vurgulayan Tuncer, şunları söyledi: “Politik bir gençlik ile politik bir toplum yaratabiliriz. Bunu başaracağız ve başta Sayın Öcalan üzerinde sürdürülen tecridi kıracağız. Bunun için Serhat gençliğini HDP Gençlik Meclisleri’nde örgütlenmeye çağırıyoruz.”

DİRENİŞİN PRATİK GÖSTERGESİ 

HDP Gençlik Meclisi üyesi Rojin Varhan, kongreyle bağımlılığa karşı mücadeleyi yükselteceklerini belirterek, “Kongremizde fuhuşa, devletin yürüttüğü özel savaş politikalarına ve uyuşturucuya karşı cevap olacağız. Bu bizim için bir kongre değil, direnişin pratik göstergesi olacak. Gençlik meclisleri olarak dinamik ruhumuzla kongre çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Genç kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Genç kadınlar olarak kongremizde son süreçte özel savaş politikalarıyla uzman çavuş ve kolluk güçlerince gelişen fuhuş politikalarına karşı tepkimizi ortaya koyacağız. Kongreye giderken de genç kadınlar olarak fuhuşa, asimilasyona ve kadın kırımına karşı haykıracağız” dedi. 

‘YENİ YAŞAMI KURACAĞIZ’

Varhan, “Tecridi kırıp yeni yaşamı kurmak için kongreye gidiyoruz. Bütün genç kadınları ve tüm geçlerimizi HDP Gençlik Meclisleri’nde örgütlenmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi