DİYARBAKIR –Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak mitingin hazırlıklarına başlandı. HDP il binasında yapılan toplantıya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP il, ilçe örgütleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) temsilcilerinin yanı sıra Diyarbakır milletvekilleri Selçuk Mızraklı ve Saliha Aydeniz katıldı. Yenişehir İstasyon Meydanı’nda yapılması planlanan miting için gün içerisinde Diyarbakır Valiliği’ne başvuruda bulunulacak.


Toplantıda konuşan HDP MYK üyesi Zübeyde Zümrüt, mitingin “Barış tecrit edilemez” şiarıyla yapılacağını belirterek, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu sürece cevap vereceğiz. Barışın anahtarı İmralı’dadır. Tecridi kıracağız. Güçlü bir katılım göstermeliyiz” dedi.


Daha sonra toplantıya basına kapalı devam edildi. Çalışmalar kapsamında, esnaf ve yurttaş ziyaretlerinin yanı sıra ev ev, sokak sokak broşür dağıtımı yapılacağı bildirildi. kaynak MA
Editör: Haber Merkezi