İZMİR -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, baroların seçim sistemini değiştirmeyi öngören yasal düzenlemeye karşı yarın yapacakları yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.


İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, baroların seçim sistemini değiştirmeyi öngören yasal düzenlemeye karşı yarın kentte yapılacak yürüyüşe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yücel, Alsancak semtinde bulunan İzmir Barosu binası önünde bir araya gelecek olan avukatların, fiziki mesafe kurallarına uyarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne kadar yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.


Yücel, avukatların ve avukatlık mesleğinin çözülmesi gereken birçok sorunu olmasına karşın, siyasi iktidarın baroların seçim sistemine yönelik yapmak istedikleri düzenlemenin, baroların ya da avukatların ihtiyacı değil, siyasi iktidarın ihtiyacı olduğunu söyledi. Yücel, iktidarın sahte bir gündem yaratma durumu olduğunu ifade ederek, “Baroların yapısını değiştirmek, çoklu baro yaratmak ve barolarda seçim sistemini kendi işine geldiği gibi kurgulamak için çalışma yapıyor” dedi.


Baroların yapısına yönelik müdahalenin sadece avukatların değil, aynı zamanda yurttaşların da sorunu olduğunun altını çizen Yücel, “Barolara yapılmak istenen müdahale, gerçekte yurttaşların hak ve özgürlüklerine yapılan bir müdahaledir. Bugün baroların mücadelesi yargının bağımsız kalan son ayağına sahip çıkma mücadelesidir. Barolar mücadeleye devam ediyor. Baroların bugün yaptığı, her şeyden önce yurttaşların haklarını korumaktır. Biz hukuksuzluğa karşı meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza direneceğiz. Bu zamana kadar yanlarında olduğumuz tüm yurttaşlarımızı da bu mücadelede yanımızda görmek en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu. ( MA )

Editör: Haber Merkezi