İZMİR - Ege Üniversitesi AKM'nin Emniyete devredileceğine tepki gösteren İzmir Tiyatrocular Derneği üyeleri, AKM'nin sanat yuvası olduğunu belirterek, "AKP, AKM'den elini çek" dedi.

İzmir Tiyatroları Derneği, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM), Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği duyumlarına karşı AKM önünde basın açıklaması yaptı. "Rektör duy bizi. AKP AKM'den elini çek" pankartının açıldığı açıklamada, "AKM sanat içindir, sanatıma dokunma" ve "AKM halkındır" dövizleri taşındı. Açıklamaya Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Dostluk ve Dayanışma Derneği üyeleri de destek verdi.

Basın metnini İzmir Tiyatroları Derneği Başkanı Özgür Başkaya okudu.

‘AKM'DEN ELİNİ ÇEK’

AKM'nin Emniyet’e devri ile ilgili daha önce de çalışmalar yapıldığını aktaran Başkaya, "İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger'in 20 Ocak'ta basında yer alan açıklamasına göre ise, Konak'taki eski Sümerbank binasının yeniden projelendirilerek İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edileceği duyurulmuş ancak bu tahsis sürecine kadar ne olacağı belirtilmemişti. Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Valiliğin ve Emniyet Müdürlüğü'nün de konuyu muğlak bırakmayarak AKM hakkında gerekli açıklamayı yapmasını istedik. Fakat bugüne dek somut bir sonuç alınamadı" dedi.

Kamuoyu ve sanatçılar adına durumun açıklığa kavuşturulmasını isteyen Başkaya, "AKM'nin bir kültür-sanat kurumu olarak kalmasını istiyor, geçici de olsa İl Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesine karşı çıkıyoruz. Rektör duy sesimizi! AKP, AKM'den elini çek" diye konuştu. ( MA )

Editör: Haber Merkezi