İZMİR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; KHK’yle ihraç edilen kamu emekçileri 107 haftadır alanlarda sürdürdükleri eylemlerine devam ederek, "İşimizi geri istiyoruz" dedi.

İzmir'de OHAL döneminde KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçileri bugün 107. kez oturma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim Sen 2 No’lu Şube üyeleri, Karşıyaka Vapur İskelesi önünde, “KESK’li ihraçlar onurumuzdur!” pankartı açtı. Emekçiler sık sık “Biz kazanacağız", "Geri döneceğiz!” sloganı attı.

Basın açıklamasını Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okuyarak, “Bugün gene aylardır hukuku yok sayarak elimizden alınan işimiz, iptal edilen pasaportlarımız ve seçme/ seçilme haklarımız için sizlerle birlikte tekrar alandayız. İhraç ettiklerinde bir köşeye çekilip sineceğimizi bekleyenlere, arkadaşlarımızın ve dostlarımızın desteği ve dayanışmasıyla 107 haftadır bu meydanda bizlere yaşatılan hukuksuzluğun boyutlarını anlatarak cevap veriyoruz” dedi.

‘OHAL KOMİSYONU HUKUKSUZLUĞUN HESANI VERECEK’

“Yasalarla elde ettiğimiz yurttaşlık haklarımızı siyasal projelerinize kurban ettirmeyiz” diyen Kılıç, 1004 gündür OHAL İnceleme Komisyonu’ndan cevap beklediklerini ifade etti. Komisyondan hala bir cevap gelmediğine dikkat çeken Kılıç, “Hukuksuzluktaki ısrarınızın ve adaletsiz tutumunuzun her gün tekrarlanarak sürmesi demektir. Yüz binlerce vatandaşı mağdur eden, yaşamını etkileyen ve ilgilendiren bu hukuk tanımaz politikalarınızın hesabını er ya da geç vereceksiniz” diye konuştu. ( Kaynak: MA )
Editör: Haber Merkezi