İZMİR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: İzmir'de sokak müzisyenlerinden çağrı: Koronavirüs nedeniyle zor durumdayız çözüm bulunsun



HABER: HAMZA ÖZKAN-RABİA ÇELİK

Koronavirüs pandemisi birçok kesimi olduğu gibi sokak müzisyenlerini de çok olumsuz etkiledi. İzmir'in Konak, Karşıyaka Alsancak gibi ilçelerinde sokak müziği yapan sanatçılar koronavirüs salgınının kendilerini çok etkilediğini söyledi.

Ötekilerin Gündemi'ne konuşan sokak sanatçıları Sefer Alevli şuanda salgın nedeniyle çok fazla iş bulamıyoruz. Üniversiteyi de okuduk baktık bir şey çıkmadı. Sokaklarda ve kafelerde müzik yapmaya başladık. Salgın nedeniyle kafeler de kapanınca sokaklarda söylemeye devam ediyoruz" dedi.

"KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEDİĞİMİZDE FARKLI YAKLAŞANLAR OLUYOR"

Van'dan İzmir'e gelen Fatih Çetin ise 15 yaşından beri müzikle uğraştığını belirterek, "Özgün, Kürtçe, Türkçe, Zazaca müzikler yapıyoruz. 5 parmağın beşi bir değil bazen Kürtçe ve Zazaca şarkılar yaptığımızda farklı insanlardan farklı tepkiler görebiliyoruz. Ama doğru bildiğimizden şaşmıyoruz. Ve doğru bildiğimiz şarkıları okumaya devam ediyoruz. Pandemi nedeniyle bütün müzisyenler olarak çok zorluk yaşıyoruz. Umarım en yakın zamanda buna yönelik bir çözüm üretilir." diye konuştu.

Müzisyenler röportajdan sonra Kürtçe olarak şarkılarını söylemeye devam etti.

https://youtu.be/Llt-JXDZwKY?t=91
Editör: Haber Merkezi