İZMİR – Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç Katliamı dosyasının kapatılarak unutturulmak istendiğini ifade ederek, kararı tanımadıklarını belirtti.

İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç Katliamı davasında tek tutuklu sanık Yakup Şahin'e müebbet hapis cezası verilerek dosyanın kapatılmasını yaptıkları açıklama ile protesto etti. Açıklamada, “Suruç katliamı dosyası kapatılamaz” pankartı açılırken, “Ellerimiz katillerin yakasında”, “Hiçbir düş yarım kalmayacak”, “Suruç’un davası mahkemeye sığmaz” dövizleri yer aldı. “Unutmak yok affetmek yok”, “Katıl İŞİD işbirlikçi AKP”, “Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganları atıldı.

Açıklamayı demokrasi güçleri adına Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam okudu. IŞİD tarafından yapılan katliamın davasının 22 Ekim'deki duruşma ile sonuçlandırıldığını hatırlatan Beyazadam, “Suruç’la başlayan katliamlar 10 Ekim Ankara Gar katliamı, Antep katliamı ile devam etti ve sayısız katliam gerçekleştirildi. Suruç davası gibi Antep davası da kapatıldı. Mahkeme salonunda adalet isteyen aileler ve yaralıların dinlenmesini engellemeye çalışanlar, avukatlarla aralarına barikat çekenler, Yakup Şahin'e ‘Bu tartışmaları dinlemek istemiyorum. Karar vereceğiniz zaman beni bağlayın’ deme cesaretini verdi” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Yerel mahkemeden, Anayasa Mahkemesi’ne, polis fezlekelerinden istihbarat şebekelerine tüm kurumlarla Suruç davasının kapatılarak unutturulmak istendiğini belirten Beyazadam, “2015’den bugüne dek katliamın aydınlatılması için adalet mücadelesi yürütüldü. Sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısına rağmen Suruç aileleri, yaralıları, tanıkları, avukatları ve devrimci-demokratik güçler ‘Suruç için adalet herkes için adalet’ mücadelesini yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Bu kararın bizler için bir hükmü yoktur. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Suruç ve tüm katliamların gerçekten aydınlatılması için sokakta olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi