DİYARBAKIR - Bürolarına yapılan polis baskınına tepki gösteren JINNEWS Editörü Münevver Karademir, “Baskın, Kürt kadınlarına yapılan bir baskıdır. Ancak, yönelimler bizleri yıldıramaz, bu baskıları kınıyoruz” dedi.


Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan JINNEWS’in bürosuna önceki gece polis tarafından baskın düzenlendi. Kapının kırıldığı baskında, büronun içi dağıtılarak bilgisayarlara el konuldu.


‘BASKIN YENİ DÖNEMİN POLİTİKALARI’ 


Baskına ilişkin JINNEWS Editörü Münevver Karademir konuştu. Karademir, önceki sabah 04.00’te kapıların kırılarak bürolarının basıldığını, içeride bulunan bilgisayarlara el konulduğunu, bütün eşyaların dağıtıldığını ve kırıldığını ifade ederek, baskına ilişkin herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını, bunun üzerine avukatlarının hukuki süreç başlattığını söyledi. Karademir, baskının, yeni dönemde kadın basın kurumlarına yönelik politikalarına işaret ettiğini ifade ederek, “Resmi anlamda faaliyet yürüten bir haber ajansına hiçbir bilgilendirme yapılmadan girilmesi baskın değil, hırsızlıktır” dedi.


‘YÖNELİMLER BİZİ YILDIRAMAZ’ 


Baskının; aynı zamanda kadını hedef alan bir yaklaşım olduğunu dile getiren Karademir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde sürdürülen bu baskı rejimi, KHK ile başta kadın kurumlarını hedef aldı. Bunun değişmediğini görüyoruz. Bu, aynı zamanda Kürt kadınlarına yapılan bir baskıdır. Çünkü, Kürt kadını bir irade ve mücadelenin sahibidir, bunu onlar da biliyor. Yönelimler bizleri yıldıramaz, bu baskıları kınıyoruz” diye konuştu.


‘KADININ SESİNİ KISAMAYACAKLAR’ 


Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü Ayşe Güney de, “Kadın politikalarına dair eril, cinsiyetçi yaklaşımları olan AKP’nin yöneleceği ilk basamağın kadın olması bizi şaşırtmadı” dedi. Hiçbir bilgilendirme yapılmadan gerçekleşen baskına tepki gösteren Güney, “JINNEWS Haber Ajansı’na bir hırsız gibi kapıyı kırarak giriliyor ve eşyalar gasp edilerek el konuluyor. Bir hukuk devletinde hiçbir işlem yapılmadan, tutanak dahi tutulmadan baskın yapılamaz. Biz bu pratikler karşısında bir hukuk devletinde yaşadığımızı söyleyemiyoruz ne yazık ki. Burada kadınlara, ‘biz sizin sesinizi kısacağız’ mesajı veriliyor; ama sesimizi kısmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü biz sesimizi erkeğin değil, kadının renginden ve gücünden alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi