HABER MERKEZİ - JINNEWS’in derlediği verilere göre, Eylül ayında 25 kadın erkekler tarafından katledildi. 18 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 

JINNEWS’in her ay basından derlediği verilere göre Eylül ayında en az 25 kadın en yakınları tarafından katledildi, 18 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Eylül’de 5 kadın katletme girişimi ile yüz yüze kalırken, 8 kadın yine iktidarın yarattığı güvencesiz ortamlardan kaynaklı tacize, tecavüze maruz kaldı. 9 çocuk tecavüz, şiddet ve cinsel istismara maruz kalırken, 5 çocuk da katledildi. 2 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirirken, bir bebek de katledilmek istendi.

ŞARTLI İZİNLER 

JINNEWS’in şiddet çetelesine göre Eylül ayında kadınlar en yakınları tarafından katledildi. Çıkan verilere göre, bu ay 10 kadın evli olduğu erkek, 4 kadın birlikte olduğu erkek, 4 kadın boşanma aşamasında olduğu erkek, 2 kadın oğlu, 1 kadın bekçi, 1 kadın evli olduğu erkeğin kardeşi, 1 kadın da tanıdığı bir erkek tarafından katledildi. 2 kadın da pandemi sürecinde “şartlı izinle” serbest bırakılan 2 erkek tarafından katledildi. 

İNTİHARA SÜRÜKLEME 

Çeteleye göre en fazla kadın katliamının yaşandığı illerden biri İstanbul oldu. İstanbul’da bu ay 6 kadın katledildi. Şırnak ise en fazla kadının intihara sürüklendiği il oldu.

( MA)

Editör: Haber Merkezi