ANKARA- Kadın avukatlar TBB’nin 37’inci Olağan Genel Kurul öncesi yayınladıkları deklarasyon metninin yayılması amacıyla dijital medyada, “#GerçekEşitlik” hashtagıyla eylem gerçekleştirdi.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 4-5 Aralık’ta 37’ncisi gerçekleşecek Olağan Genel Kurulu öncesinde kadın avukatlar ve stajyer avukatlar yayınladıkları ve imzaya açtıkları “Şekli eşitlik değil gerçek eşitlik” başlıklı deklarasyonla, delegeleri toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılık ile mücadeleye davet etti. 

Kadın avukatlar taleplerinin yaygınlaşması için “#GerçekEşitlik” hashtagıyla dijital medya eylemi gerçekleştirdi. Taga çok sayıda hukuk örgütü ve avukatın yanı sıra kadın örgütleri de destek sundu.

Hashtaga destek vererek paylaşımda bulunan kimi hukuk örgütü, avukat ve kadın örgütleri şu şekilde:

Toplumsal Hukuk: Türkiye Barolar Birliği bünyesindeki 263 delegeden sadece 47 tanesi kadın iken 82 baronun 46 tanesinde kadın delege bulunmuyor. 82 barodan sadece 8 tanesinin başkanı kadın. Şekli eşitlik değil #GerçekEşitlik istiyoruz.

Demokrasi için Hukukçular: Kadın avukatlar olarak TBB Genel Kurulunda şekli değil #GerçekEşitlik diyoruz.

Eşitlik için Kadın Platformu: #KadınAvukatlar için Şekli değil #GerçekEşitlik 4-5 Aralık’ta Türliye @barolar Birliği Genel Kurulunda!

Ankara Kadın Platformu: Başta yönetim kurulu olmak üzere tüm kurul ve merkezlerde kadınların eşit temsili sağlanmalıdır. #GerçekEşitlik

Avukat Diren Cebahir Şen: Biz kadın avukatlar, mesleğin icrası sırasında da cinsiyetçiliğe uğruyoruz. @barolar 37. Olağan genel kurulda bunu gündemine almalıdır. #GerçekEşitlik TBB’nin 4-5 Aralık’ta gerçekleşecek Genel Kuruluna çağrımızı içerir deklarasyonu imzalamak için: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDehP

Avukat Mehtap Sert: Eşitlik eylem planına tüm kadın avukatlar dahil edilmelidir. #GerçekEşitlik

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar: #GerçekEşitlik için başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere tüm kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı etkin mücadele imza için: docs.google.com/forms/d/e/1FAIp

Feminist Avukatlar: Adliyede ve büroda cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılık var. Türkiye Barolar Birliği toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılık ile mücadele etmelidir. #GerçekEşitlik

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara: Yaşamımızın her alanında karşımıza çıkabilen toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılığın mesleğimizde de olduğunu görüyor ve biliyoruz. Türkiye Barolar Birliği’nin 4-5 Aralık’ta gerçekleşecek olan kurulunda çağrımız dikkate alınmalı, taleplerimiz doğrultusunda toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve ayrımcılık ile mücadele edileceği taahhüt edilmelidir. Bizler dayanışmamızı büyüterek, meslek örgütümüzde gerçek eşitlik sağlanıncaya dek bu mücadeleyi sürdürecek ve sürecin takipçisi olacağız. #GerçekEşitlik”

( Kaynak: JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi