Her kadın özgür doğar. Kimi özgür kadın kimlik bilinciyle ben varım der. Kendini, çevresini ve toplumu özgürleştirmek ve aydınlatmakla mücadele eder. Başta; Eril zihniyet ile uzlaşmaz ret eder... En çok cinsiyet özgürlüğünü esas alır…

Neolitik dönemde kadınlar kendini aydınlatırken aynı zamanda bizleri de insan nesli olarak yetiştirmesi ile birlikte özgür ve eşit paylaşımcı bir toplumu da inşa ettiler. Aynı zamanda o gün bilge kadınlar insanlığın ve dünyanın tarihini yazdılar. Kendileri ve bizler için o gün yaktıkları aydınlık ışığı, günümüze kadar aydınlığını, bilgeliğini, onurlu kabul ve ret ilkesi olan kadın kimliğini emekle taşıdılar. Savaş ve her türlü şiddete karşı "BARIŞ" ısrarını sürdürmektedirler. Eril zihniyet ve iktidar hastalıklara karşı eşit toplumsal cinsiyet inşasının, temelini özgür kadın ruhundaki; Özgür Eş, Eş Başkanlık, Eşit yaşam felsefesi ile Bilimsel çalışmalarıyla inşa etmektedirler. Bunlar olurken yine kadınlardan bilim insanları yetiştiriyor, doğal estetik güzelliğini; Sanatıyla, siyasetiyle, toplumsal çalışmalarıyla yansıtmaktadır kadın. Emeğini, yaşamını ve insanca paylaşımını rehber etmektedir.

Dünden-Bugüne, Bugünden-Yarına dayatılan kadın, kimlik soykırımına karşı direnişiyle nesilden nesille rehberlik etmektedir. Kim ne derse desin kadın kimliği "İnsanlıktır, Aydınlıktır, Eşitliktir, Barıştır, Özgürlüktür, Onurlu eşit yaşamaktır".
Kimileri ise ne yazık ki kadın kimliğinden çok eril kimlik anlayışlarıyla uzlaşmaktadırlar. Aynı zamanda eril zihniyette ki erkin değirmenlerine su taşımaktadırlar… Kendine, kimliğine, ettiği ihanetin farkında değildirler. Maalesef günümüzde bu sırıtmalarıyla, emeksizliğiyle, yapmacıklığıyla, eril zihniyete karşı şirinlik olmaları gözlerden kaçmamaktalar. Bugünkü şiddetin birer parçaları diyebiliriz. Bazı kadınlar “kocamdır, sevgilimdir, babamdır, abimdir vb. kişilerdir severde, döver de, kime ne?” demelerin kendilerine ve kimliğine ne kadar zarar verdiklerin farkındalar mı acaba yoksa işlerine öyle mi geliyor.

Umut ediyoruz yarın değil yakın bir zamanda KADIN kendi kimliğinin gerçeğin farkına varıp kendine ve kişiliğine söz ve özeleştiri vererek mücadelesine kaldığı yerde devam eder. Tüm kadınlar bir gün ve kalıcı olacağı o gün Kendilerini, bizleri ve dünyayı "Eşit, Özgürlük ve Barış şiirleriyle, türküleriyle, halaylarıyla, danslarıyla, haykırarak aydınlatacaklarına inanıyoruz".

Yaşasın cesur ve özgür kadınlar.....
Editör: Haber Merkezi