DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ - Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde yer alan Jiyan Kadın Semt Pazarı'na, kadınların tepkisine rağmen yapılan çekilişle 400 erkek alındı. Çekilişte hile olduğunu belirten erkekler kavga etti.  

MA'nın haberine göre; Diyarbakır’ın Bağlar merkez ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde yer alan Jiyan Kadın Semt Pazarına alınacak yeni esnaflarının çekilişinde kavga çıktı. Çekiliş esnasında erkekler birbirlerine hakaretlerde bulunarak kavga etti. Jiyan Kadın Semt Pazarı'nda kayıtlarda 212 esnaf yer alırken, şu an pazarda 150 kadın esnafın tezgahı bulunuyor. Bağlar Belediyesi’ne atanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu, gerçekleştirdiği bir toplantıda pazara 400 erkeğin alınması yönünde karar aldı. Kadın Semt Pazarına erkeklerin ve yeni esnafın alınmasına dair yapılan yeni numaralandırılmada pazara 400 yeni numara eklendi. 

CANLI VERİLECEK DENİLEN YAYIN YAPILMADI 

Kadın Semt Pazarına erkeklerin ve yeni esnafın alınmasına ilişkin bugün Bağlar Belediyesinde noter huzurunda çekiliş yapılması planlandı. Pandemi gerekçesi ile sınırlı sayıda katılımın olduğu çekilişte, ayrıca diğer katılımcıların Bağlar Belediyesi sitesi üzerinde canlı olarak çekilişe katılacakları belirtildi. Ancak, Bağlar Belediyesi sitesi üzerinden canlı yayınlanması gereken çekiliş yayınlanmadı. İnternet üzerinden yapılacak olan çekiliş, sistem yok gerekçesi ile kura şeklinde yapıldı. Çekilişte 400 erkek esnaf kadın pazarına alındı. Çekilişin kura üzerinden yapılması nedeniyle kayırma olduğu üzerine çıkan tartışmada, erkekler kavga etti. 

‘TEDİRGİNİZ’

Jiyan Kadın Semt Pazarında çalışan bir kadın esnaf, küfür edip sürekli kavga eden erkeklerle çalışmak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Erkeklerin kavga etmelerinden kaynaklı endişe duyduklarını belirten kadın esnaf, “Yarın öbür gün bizim aramıza gelecekler orada da böyle kavga edecekler, bu yüzden tedirginiz" dedi.

‘ZARARLA DÖNÜYORUZ’

Pazarda ek olarak numaralandırma yapıldığını aktaran kadın esnaf, "Nasıl iş yapacağız anlamıyoruz. Kadın Semt Pazarı, 150 kadın esnafa zor iş yaparken, 600-700 esnafı nasıl kaldıracak anlamıyoruz. Son bir haftadır da pazardan sürekli zararla dönüyoruz” şeklinde konuştu.

KAYIP 62 YER PAY EDİLDİ

Pazarda 212 yer mevcut, ancak şu an 150 kadın esnaf var. Kayıp 62 yerin ise kime ait olduğu bilinmiyor. Bazı iddialara göre ise Jiyan Kadın Semt Pazarı Derneği yönetimi, kayıp 62 yeri, dernek üyeleri arasında paylaştırdı.

Editör: Haber Merkezi