HABER MERKEZİ - Kadınlar bu hafta farklı kentlerde bulunan adliyelerde en az 5 davayı takip edecek. 

Kadınlar, bu haftada erkek yargının kararlarına karşı adliyelerde olacak. Siyasetçi, kadın hakları aktivistleri ve gazeteciler hakkında görülen davalar bu hafta da kadınların gündeminde. 

Kadınlar, 4-8 Ekim tarihleri arasında en az 5 davayı takip edecek. 

Adliyelerde bu hafta görülecek davalardan bazıları şu şekilde: 

4 Ekim: Roboski'de katledilen 34 kişiyi andıkları için 16 kişi hakkında, "terör örgütü propagandası" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

5 Ekim: Haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler ve hazırladığı haberler gerekçe gösterilerek ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir hakkında görülen davanın karar duruşması Bayraklı Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

6 Ekim: MEBYA-DER Eşbaşkanı Yüksel Almas hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddialarıyla açılan davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

7 Ekim: Yerine kayyım atanan Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın 23'üncü duruşması Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

8 Ekim: 2019 yılında yapılmak istenen ODTÜ Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınanlar hakkında açılan dava Ankara Adliyesi'nde görülecek.

JINNEWS 

Editör: Haber Merkezi