İSTANBUL Kadın Bakanlığı’nın kurulmaması halinde kadın cinayetleri ve çocuk istismarına çözüm bulunamayacağına dikkat çeken İstanbul Kadın Meclisi’nden Dilara Gevrek, yeni dönemde mücadeleye kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, “Kadın Bakanlığı yoksa biz varız” dedi.

Yeni Yaşam Gazetenin haberine göre; Hükümetin yıllardır kadın örgütlerinin Kadın Bakanlığı’nın kurulması yönündeki taleplerini görmezden gelerek, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’nı hayata geçirmesini eleştiren Türkiye Kadın Meclisleri, yeni dönem örgütlülüklerine ağırlık vererek, artan çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine karşı mücadele etmeye hazırlanıyor. Önlerine 81 ilde örgütlenme hedefini koyan Meclis, kadınları ve çocukları yok sayan politikalarla da mücadele edecek.

‘Kadınlar yalnız değil’

Kadın cinayetleri davalarında yargı alanında yaşanan boşlukların ancak Kadın Bakanlığı ile denetlenebileceğine işaret eden Dilara Gevrek, toplumun idam ve hadım gibi uygulamalara yönlendirildiğini, bu tartışmaların ise çözümden uzak olduğunu belirtti. Gevrek, “Biz yasalara uygun, evrensel hukuka uygun, insan haklarına yaraşır yaptırımlar bekliyoruz. Bizim çözüm önerilerimizden biri İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasıdır. Çocuk Koruma Kanunları’nın uygulanmasıdır” ifadesinde bulundu. Gevrek, yapacakları çalışmalara dair de şunları söyledi: “Çocuk istismarı ve kayıplarını gündemimizde tutmaya devam edeceğiz. Çocuklar ve kadınlar için ayrı iki bakanlığın kurulması talebimiz devam ediyor. Çocukları korumak için elimizde çok somut belgeler var. Bunların madde madde uygulanması halinde biteceğini umuyoruz. Biz hiçbir kadının ve çocuğun asla yalnız yürümeyeceğini ve bu yolda da onlarla birlikte sonuna kadar mücadelemizi yürütebileceğimizi söylüyoruz. Yeni dönem hedeflerimizi şimdiden önümüze koyduk, herkesi de bu mücadeleye katılmaya çağırıyorum.”

 
Editör: Haber Merkezi