İSTANBUL – Kadınlar, “Büyük Kadın Mitingi”nin yapılacağı Maltepe Etkinlik Alanı’na doğru yürüyüşe geçti. 

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kalkacağı 1 Temmuz öncesi, Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun (EŞİK) çağrısıyla  Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Büyük Kadın Mitingi” başladı. “İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen mitinge Türkiye’nin birçok yerinden binlerce kadın katılım sağladı. Kortejler halinde alana giriş yapan kadınlar,  “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “ Kadınlar yaşasın çocuklar gülsün”, “AKP elini sözleşmeden çek”, “Kadınlar için 6284”, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”, “Anayasayı uygula”, “Biji Tekoşina Jina”, “Kadın Yaşam Özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atarak İstanbul Sözleşmesi ile ilgili döviz ve pankartlarını taşıdı.

GAZETECİLERE GENELGE ENGELİ

Miting alanına girişte, polis kimi gazetecilere emniyet genelgesini gerekçe göstererek alana girmelerine izin vermedi. Gazetecileri yarım saat bekleten polis daha sonra alana girmelerine izin verdi.

‘BİR DENİZ GİDER BİN DENİZ GELİR’

Mitinge gelen her kadın kortejinde HDP'ye saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın fotoğrafları yer aldı. Kadınlar, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganlarını attı. Mitinge katılan Barış Anneleri Deniz Poyraz’ın fotoğrafının yer aldığı “Bir Deniz gider bin Deniz gelir” pankartını taşıdı. Barış Anneleri, “Yaşasın özgürlük, kahrolsun faşizm. Bir Deniz gibi ölürüz, okyanus gibi doğarız. Kahrolsun ihanete, kahrolsun gücü kadınlara yetene, kahrolsun ırkçı insanlara. Biz ölmeyeceğiz, her zaman yaşayacağız. Deniz her zaman kalbimizde olacak” diye haykırdı.

Kadınların alana doğru yürüyüşü sürüyor.

Editör: Haber Merkezi