DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Diyarbakır’da HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve yurttaşların katıldığı oturma eyleminin 12’inci gününde yüzlerce kadın da eyleme destek verdi. Kadınlar, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” mesajı verdi.


JINNEWS'in haberine göre; Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınarak yerine kayyım atanmasına karşı başlatılan oturma eylemi Diyarbakır’da 12’inci gününde devam ediyor. Büyükşehir belediyesi hizmet binasına çıkan Lise Caddesi’nde bir araya gelen yurttaşlar ve HDP’lilerin oturma eyleminde “Jin jiyan azadî”, “Jin natirsin hesap dipirsin”, Amed bizimdir bizim kalacak”,  “Direne direne kazanacağız”, “Kayyıma karşı omuz omuza” ve “Hak hukuk adalet HDP ile gelecek” sloganları atıldı. Eyleme HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Feleknas Uca, Musa Farısoğulları, Semra Güzel, HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri katılırken, eyleme bugün Batman Belediyesi eşbaşkanları, Demokratik İslam Kongresi (DİK), Rosa Kadın Derneği ve kadın kurumu ile kadın meclisleri de oturma eylemine destek verdi.


Yüzlerce kadın Ziya Gökalp Lisesi (ZGL) önünden oturma eyleminin olduğu alana kadar, “Jin jiyan azadî” sloganları atıp, düdük çalarak zılgıtlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.


Yürüyüşte kadınların, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” pankartına polisler müdahale ederek izin vermedi. Ayrıca polislerin, gazetecilerin yürüyüş esnasında çekim yapmasına izin vermemesi dikkat çekti.


Kadınlar, polis barikatlarına vardıktan sonra pankartı açarak oturma eyleminin olduğu alana geçti.


Eylem şarkılar, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi