HABER MERKEZİ- Tahliye edilen Melek İpek cezaevinden çıktı. İpek cezaevi çıkışı, "Çocuklarıma kavuştum, bu gece artık rahatça uyuyabileceğim" dedi.

Antalya'da çocuklarına ve kendisine sistematik şiddet uygulayan eşi Ramazan İpek’i öldürmekten ötürü 108 gündür tutuklu bulunan Melek İpek, yargılandığı Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen celsede “meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez" hükmü gereği tahliye edildi. Kararın ardından 2 saat içinde İpek'in Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliyesi gerçekleşti.

Döşemealtı ilçesi Kovanlık Mahallesi’ndeki evine siyah bir minibüs içinde gelen İpek’i ailesi ve yakınları karşıladı. İpek, akrabalarına gözyaşları içinde sarıldı.108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan İpek, her zaman adalete güvendiğini belirterek, “Çocuklarıma kavuştum. Bu gece artık rahatça uyuyabileceğim. En çok çocuklarımı özledim. Koğuş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bana iyi davrandılar. Çocuklarımı çok özledim. İçerdeki tek tesellim onların dışarıda huzurlu ve mutlu olmalarıydı. İçeri girince çocuklarımla sadece sarılabildik. Avukatım Ahmet Onaran’a teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadı. Dışarıdan haberleri onun sayesinde aldım. Söyleyecek kelimem yok şu an. Hayat yeniden başlıyor” diye konuştu.

Mahkeme heyetinin karar için verdiği ara sırasındaki düşünceleri sorulan İpek, “Aslında tek düşündüğüm şey çıkabilir miyim, çocuklarıma kavuşabilir miyim acabaydı. Tek yapabildiğim şey dua etmekti” yanıtını verdi.

Çok sayıda kadın ise sosyal medya hesaplarından “Günün güzel haberi” diyerek İpek’in tahliyesini paylaştı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi