DİYARBAKIR- TJA’lı kadınlar, “Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî beşe, şimdi kadın özgürlük zamanı" şiarıyla 16 Ekim'de Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri miting için Sur’da bildiri dağıttı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP), "Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bese, şimdi kadın özgürlük zamanı" şiarıyla 16 Ekim'de Diyarbakır'da düzenleyecekleri miting için çalışmalar sürüyor. İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’da gerçekleşecek olan mitinge DBP Eşgenel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir konuşmacı olarak katılacak. Koma Dicle Fırat ve Aryen Kom ise konuşmalar sonrası sahne alacak.

Çeşitli illerde çalışmalarını sürdüren TJA’lı aktivistler ve HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Zorava köyündeki pamuk işinde çalışan kadınlarla bir araya geldi. Pamuk işçisi kadınların yaşadıkları zorlukları dinleyen kadınlar, kadınları ekonomik eşitsizliğe karşı mitinge davet etti.

Daha sonra Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camisi’nin çevresinde kadınlara bildiri dağıtan kadınlar, orada da bütün kadınları mitinge davet ederek, cinsiyetçiliğe ve kadın kırımına karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. ( MA)

Editör: Haber Merkezi