SİİRT-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Virüs salgınıyla birlikte kadına yönelik artan şiddetin önüne geçmeye çalışan Siirt Belediyesi Berfin Kadın Dayanışma Merkezi Sorumlusu Sohbet Altan Çetin, “Kadınlar Siirt'te yalnız değil, bu süreçte kadınların yanındayız” dedi.


Koronavirüs salgınıyla birlikte dünyada ve Türkiye'de kadına yönelik şiddette artış yaşanıyor. Dünyanın birçok ülkesinde kadına yönelik şiddetin verileri açıklanırken, Türkiye'de ise veriler henüz açıklanmadı. Türkiye’de virüsün görüldüğü ilk tarih olan 11 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında 21 kadın katledildi. Kadın örgütleri, salgın ile birlikte kadına yönelik şiddette artış yaşanacağına dikkat çekerek, yetkilileri önlem almaya çağırıyor.


Virüs vakalarının görüldüğü Siirt’te ise belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Berfin Kadın Dayanışma Merkezi de kadına yönelik şiddete karşı mücadele ediyor.


‘KADINLAR YALNIZ DEĞİL’


Siirt Belediyesi Berfin Kadın Dayanışma Merkezi Sorumlusu Sohbet Altan Çetin, kadınlar başta olmak üzere sağlık için herkesin evde kalması gerektiğini ifade etti. Karantinanın, kadınların şiddet başta olmak üzere her türlü kötü muameleye maruz kalabilecekleri anlamına geldiğini belirten Çetin, "Karantina demek kadınların ev içinde her türlü kötü muameleye maruz kalması demek. Virüs ile kadına yönelik şiddetin arttığını biliyoruz. Ama virüs kadınları asla umutsuzluğa sürüklemesin. Berfin Kadın Dayanışma Merkezi'ni arayarak psikolojik destek başta olmak üzere her türlü desteği alabilirsiniz. Kadınlar Siirt'te yalnız değil, bu süreçte kadınların yanındayız" dedi.


‘KADINLAR BİZE ULAŞABİLİR’


Ev içinde aile bireylerinin kolektif sorumluluklar alarak her türlü etkinliği birlikte yapmaları gerektiğini ifade eden Çetin, “Tüm kadınların yaşanabilecek her kötü koşulun yanı sıra danışabilecekleri tüm konularda bize başvuru yapabilirler. Danışma hattımıza 7/24 saat 0 484 223 2352 numarayı arayarak her türlü sorununuzda bize ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

( MA )
Editör: Haber Merkezi