ADANA - EMEP’li kadınlar ekonomik kriz ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bildiri dağıttı. 

Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü üyesi kadınlar, kent merkezi ve ilçelerinde derinleşen yoksulluğa ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bildiri dağıttı. Birçok mahallede kadınlarla bir araya gelen EMEP’li kadınlar, 8 Mart’a giderken kadınları ortak mücadeleye çağırdı. 

Bildiri dağıtımının ardından kadınlar, Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek, ekonomik krize, halklara dönük saldırılara karşı tek çözümün halkın örgütlü ve birleşik mücadelesi olduğuna dikkat çekti. 

Derinleşen yoksulluğa ve şiddete karşı kadınları örgütlenmeye çağıran Bek, acil taleplerini şöyle sıraladı:

" * Şiddete karşı mücadelede sığınaklardan başvuru merkezlerine kadar, yerel yönetimleri de kapsayan pek çok idari düzenleme yapılmalı.

* Şiddeti, nefret suçlarını teşvik eden her eylem ve söylemin suç sayılacağı hukuk sistemi oluşturulmalı.

* Cinsel yönelim ayrımcılığına, nefret söylemine ve baskılara son verilmeli.

* Toplumsal yaşamın her alanında cinsiyet eşitliği sağlanmalı.

* Salgın koşullarında ağırlaşan çocuk ve yaşlı bakımının kadınların sırtında bir yük olmaktan çıkarılması için somut adımlar atılmalı, semtlerde ve işyerlerinde ücretsiz, nitelikli ve yaygın çocuk bakım yuvaları, kreşler açılması, yaşlılar için ücretsiz bakımevleri yaygınlaştırılmalı. İşyerlerinde ayrıca emzirme odaları ve annelerin süt izni hakkından taviz verilmemeli." ( MA )

Editör: Haber Merkezi