ADANA–ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Seyhan Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Güngör Geçer, Seyhan’daki kaldırım işgallerinin sona ermesi için tüm birimleri ortak hareket etmeye çağırdı

“Kaldırımlar yayaların olmalıdır” “Seyhan’daki kaldırım işgaline son verelim”“Kaldırım, medeniyet ölçüsüdür”

Seyhan Belediye Meclis Üyesi Güngör Geçer, Seyhan’da ve Adana’nın genelinde yaşanan kaldırım işgallerine dikkat çekti ve önlen alınması çağrısında bulundu.

Seyhan Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk gününde gündem dışı söz alan CHP’li Geçer, “800 bin yurttaşımızın yaşadığı ve 53 şehirden daha büyük konumdaki Seyhan bir çok resmi kurum ve işyerinde de ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle hizmet verilen vatandaş sayısı 1 milyonu aşıyor. Dolayısıyla ilçemizde sorumluluğumuz çok büyük. Zaman zaman bu kürsüde ilçemizdeki sorunlarımızı ve çözüm önerilerinizi paylaşıyoruz. Bizler elbette üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Seyhan'da sorunlarımız çok fazla, bu sorunların çözüm noktası da bu meclistir” diye konuşan Geçer, medeniyetin, düzen ve saygı ile doğru orantılı olduğuna işaret etti.

Bir şehirde yaşayanların birbirlerine duydukları saygı kadar düzen, güzellik ve medeni bir yaşam oluşabileceğini vurgulayan Güngör Geçer, “Bu görüşten hareket edersek kaldırımlar medeni ülkelerin birer göstergesidir. Kaldırım sokak ve caddelerin her iki yanında yayaların yürümesi için yapılan yol diye tanımlanır. Kaldırımlar esnafın bina sahiplerinin değil yaya vatandaşlarındır” diye konuştu.

“APARTMAN EŞİKLERİNE KADAR İŞGAL VAR!

Seyhan’da ciddi bir kaldırım işgali sorunu olduğunu açık yüreklilikle anlatan Geçer, şunları söyledi:

“Bazı mahallelerimizde kaldırımlar standartların çok altında. Bazı mahallelerimizde hiç kaldırım yok, ilçemizin kuzeyi da güneyi de aynı sorunu yaşıyor. Çoğu yerde inişli çıkışlı, delik deşik, tümsek tümsek kaldırımları görmek mümkündür. Özellikle dar kaldırımların ortalarına dikilen ağaçlar; engelliler, çocuklar, çocuklu aileler, yaş almış vatandaşlar için sorun teşkil etmektedir. Yanlış anlaşılmasın yeşili, ağacı sevmediğim düşünülmesin ama plansız kaldırımlara dikilen ağaçlar yayalar için tehlike oluşturmaktadır. Esnafın kaldırımdan caddelere taşan reklam tabelası, reklam bayrağı duba flama gibi cadde kenarına geçici Park engelleyen materyallerle al atılmalı. Nasıl kaldırımlar yayalarınsa, yollarda sürücülerindir. Esnaf, işyerinin önündeki kaldırımlardan başka yola da sahip çıkmış durumda, geçici park yapacak, duraklayacak araç sahipleri bu durumda esnafla yersiz tartışma yaşamaktadır. Kimisi de araçlarını uygunsuz yerlere Park ederek trafik akışını zorlaştırmaktadır. Belediyenin ilgili birimleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla ilgili diğer belediyeler ile ortak hareket ederek Seyhan'daki kaldırım işgallerini sona erdirelim. Özellikle ilçe merkezimizin büyük bölümünde evlerin apartman eşiklerine kadar işgal gerçekleştiğini hepimiz görüyoruz.
Editör: Haber Merkezi