ANTALYA - Sol Parti Antalya İl Örgütü, elektrik, doğalgaz, LPG ve öğrenci harçlarına gelen zamlara tepki göstererek, "Artık yeter" dedi.

Sol Parti Antalya İl Örgütü, elektrik, doğalgaz, LPG ve öğrenci harçlarına gelen zamları Attalos Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamada konuşan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, ekonomik krizin boyutunun her geçen gün artarken iktidar krize çare bulmak yerine yeni zamlarla krizin faturasını emekçi halkın sırtına yüklediğini söyledi. Yapılan zam oranlarını hatırlatan Aydın, yılbaşından beri elektriğe yüzde 21, doğalgaza yüzde 19 yapıldığını belirterek, “3 yılda elektriğe yapılan zam oranı yüzde 120’e ulaşmıştır. Oysa daha bir ay önce AKP elektrik dağıtım şirketlerine ise yüzde 17 indirim yapmıştır.Temel tüketim maddelerinin fiyatı da sürekli artmaktadır. Soframızdaki ekmek her geçen gün küçülürken sırtımızdaki  borç kamburu her geçen gün büyümeye devam ediyor” dedi.

’HARAMİ DÜZENİNİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM’

”Saraylarda şatafat içinde yaşayanlar halka porsiyon küçültmeyi öneriyor” sözleriyle tepki gösteren Aydın, “Kamuda herkes tasarruf etsin denirken saray tasarruftan muaf tutuluyor. Artık yeter, halkı sömüren elini cebimizden hiç çekmeyen, bize sefalet ve yoksulluktan başka bir şey vermeyen bu harami düzenini hep birlikte değiştirelim” diye konuştu.  (MA)

Editör: Haber Merkezi