ELAZIĞ- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: AFAD ve Kandilli Rasathanesi, 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü revize etti. Kandilli'ye göre depremin büyüklüğü 6.5.



ARTI GERÇEK'in haberine göre; Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 20.55'te meydana gelen deprem yerin 7 km derinliğinde oldu.

Deprem; Dersim, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Van, Kayseri, Malatya, Bitlis, Antep, Hatay ve Samsun'da da hissedildi. Ayrıca, Suriye'nin kuzeyindeki Lazkiye, Halep, İdlib illeri de sarsıldı.

Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü revize etti. Kandilli'ye göre depremin büyüklüğü 6.5, derinliği ise 5 kilometre.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede ise depremin büyüklüğü 6,5, derinliği 6,75 kilometre şeklinde revize edilidi.

AFAD Başkanı da "Ekiplerimiz bölgede çalışmalara başladı. Deprem 7 kilometre derinlikte oluştu" diye konuştu.

SOYLU: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elazığ ve merkez üssü Sivrece'de herhangi bir can kaybı yok. Merkezde de can kaybı yok. 2 kişi yaralı var. Yıkılan birkaç bina var. Malatya Pötürge'de de yıkılan binalar var. Köylerde de yıkılan binalar var. Elazığ ve çevre illerden gelen herhangi bir ölüm haberi yok" dedi. Soylu daha sonra yaptığı açıklamada 2 kişinin Malatya'da 2 kişinin de Elazığ'da hayatını kaybettiğini söyledi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, canlı yayında, "Binalarda hasar var, Sivrice'de can kaybı yok. 23 köye ulaşılamıyor. Camların kırılmasından dolayı bir panik var." diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı "Şimdilik olumsuz bir haber almadık" dedi.

Diyarbakır ve Antep'ten bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.







Artı Gerçek adlı kişinin diğer Tweetlerini gör















Uzmanlar, özellikle köylerde yıkımın büyük olabileceğini, çok sayıda insanın enkaz altında kalmış olabileceğini belirtiyor. Şu ana kadar köylere ulaşılabilmiş değil, resmi makamlar da köylere henüz ulaşılamadığını dair açıklamalar yaptı. Bölgeden gelen haberlerde ise enkaz aldında insanların kaldığı ve yardım beklendiği yönünde.

13 DAKİKA SONRA 2'NCİ SARSINTI

İlk sarsıntının ardından saat 21.08'de, merkez üssü yine Sivrice olan Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

21.17'DE 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'a göre 21:17'de merkez üssü Elazığ'ın Baskil ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Sarsıntı nedeniyle paniğe kapılanlar kendilerini dışarı attı. Halk yakınlarını telefonla arayıp, haber almaya çalıştı

Editör: Haber Merkezi