ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Köyün girişinde, “Köyüm tarım ve hayvancılıkla geçindiği için katı atık santralı istemiyoruz. Yetkililere duyurulur" yazılı pankart asılmış



 

























300 gündür biyokütle enerji santralına karşı direnen Bursa'nın Karaağız Köyü yerlileri, santrala karşı açtıkları davada santralın iptalini istiyor. Alana çadır kuran köylüler Bursa’da birçok yerden atık getirileceğini ve bu santralda yakılacağını belirterek “zehir solumak istemiyoruz” diyor. "Ölürüz de buraya santral yaptırmayız” diyerek kararlı bir duruş gösteren köylülerin gözü önümüzdeki günlerde çıkacak kararda.


Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın izlenim haberine göre, köyün girişinde “Köyüm tarım ve hayvancılıkla geçindiği için katı atık santralı istemiyoruz. Yetkililere duyurulur” yazılı pankart bulunuyor. Direniş için,  kendilerinin kurduğu güneş panelinin enerjisini kullandıkları bir oda bir salon çadırda 7'den 77'ye bütün köy sakinleri nöbet tutuyor. “Nöbet kutsaldır” yazısının asılı olduğu çadırda nöbet tutan 77 yaşındaki Pembe Yılmaz, "Santral yapılmak istenen alan köyümüze, okula çok yakın. Santral kurulursa malımız, canımız, ekinimiz, ekmeğimiz zehir olacak. Orhaneli’ne termik santral yapıldıktan sonra asmalarımızda üzüm olmuyor. Santral yaptırmayacağız" diyor.





 

Ocak'ın aktardığına göre, köylüler santralın iptal edilmesine yönelik karşı 3 tane dava açmış, davanın masraflarını da aralarında para toplayarak ödüyor. Davanın sonucu ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Köylülerin avukatı Eralp Atabek, bölgede arkeolojik kalıntılar olabileceğini ve bunun için gerekli yerlere köylülerin müracaat ettiklerini söylüyor.




Editör: Haber Merkezi