ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Bu hafta yerli ve yabancı toplam dokuz film vizyona girdi. 26 Temmuz itibari ile beyazperdede olan filmlerden ikisini sizin için seçtik: “Midsommar” ve “Yuli”.


Midsommar


2018’in en iyi korku filmlerin biri olarak öne çıkan Hereditary ile tanınan yönetmen Ari Aster’in yeni filmi “Midsommar” (Ritüel) vizyona girdi.

Film, Kuzey Avrupa’da geleneksel bir tören olan yaz gündönümü festivaline katılmak için İsveç kırsalındaki bir köye giden genç bir çiftin, kendilerini pagan bir tarikatın hedefinde bulmasını konu alıyor.

“Midsommar”ın başrollerinde Florence Pugh, Will Poulter ve Jack Reynor yer alıyor.

Senaryosunu da Aster’ın kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Vilhelm Blomgren, William Jackson Harper, Ellora Torchia gibi isimler de bulunuyor.

Yuli


Kübalı dansçı Carlos Acosta’nın hayat hikayesini konu edinen “Yuli” de vizyondaki dikkat çeken yapımlardan biri.

Icíar Bollaín yönetmenliğindeki “Yuli”, Acosta’nın hayatını aktarırken, bir yanıyla da hiç istekli olmayan bir çocuğun dansçı oluş hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Sokaklarda zaman geçirmeye alışkın, hür ruhlu Yuli’deki yeteneği sezen babası, çocuğu zorla Küba Ulusal Dans Okulu’na yazdırır. Zaman geçtikçe Yuli de kendi içindeki sese kulak verir.

Afrika tanrısı Ogun’un oğlunun adını taşıyan Yuli, tabuları yıkarak Londra Kraliyet Balesi gibi saygın kurumlarda sahneye çıkan ilk siyah balet olur.

Carlos Acosta’nın da yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Laura De la Uz, Yerlín Pérez ve Mario Elias gibi isimler de yer alıyor.


Editör: Haber Merkezi