Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyünde yapılan baraj nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya kalan köylülerin tepkilerine rağmen yetkililer sessiz kaldı. En son geçtiğimiz hafta baraj yapımında çalışan işçilerden ikisi yediği yemekten dolayı yaşamını yitirmesiyle beraber tepkileri çoğalan köylüler, sandıklara gitmeyeceğini söyledi. Köylüler, köy girişine asılan "Köyümüze yapılan baraj nedeniyle mağdur olan halk olarak seçime gitmiyoruz" yazılı pankartla seçimi boykot edeceğini duyurdu.


250 haneden oluşan Karakurt köyünde baraj yapımı nedeniyle istimlak edilen bölgelerde yapılanları köylülerden biri şu şekilde dile getirdi:  "İnşaat ve ziraat mühendisleri meyve veren ağaca dahi kuru ot tabanı sıfır diye belgelere geçtiler. Hangi kapıya gittiysek yüzümüze kapattılar. Davamıza bakan hakim ve savcıları fetöcü diye cezaevine attılar. En son dosyamızı Erzurum'a gönderdiler ondan da bir şey çıkmadı."


'Bakan bizi dinlemedi'


Baraj yapımı için arazi başına verilen paranın miktarının arazinin satın alındıktan sonra düşürüldüğünü kaydeden köylüler, sulak alanları ise vermek istemediklerini kaydetti. Köylüler, "Geçen gün bakan geldi. Bakanla görüşmek istedik ama izin vermediler. İki tabur asker getirmişlerdi. Her bir kişiye bir asker düşüyordu. Derdimizi anlatmaya çalıştık, ama bakan bizi dinlemedi. Bizde köy halkı olarak bu boykotu alma kararı aldık.
Editör: Haber Merkezi