MUĞLA - Kendisini katletmeye çalışan erkeğin saldırısı sonrası dalağı alınan ve iki kez ameliyat olan T., zanlının “kasten yaralama” suçundan yargılanmasına tepkili. Yaşamına kast eden erkeğin ailesi tarafından da baskı ve tehditlere maruz kalan T., “Susmayacağım. Vazgeçmeyeceğim. Hak ettiği cezayı alana kadar elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu tür olayları yaşayan hiçbir kadın susmasın” dedi.

JINNEWS-Habibe Eren

Üniversite öğrencisi T. kendisine sistematik şiddet uygulayan H.G. isimli erkek tarafından 15 Temmuz’da ise bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Saldırının ardından H.G., “kasten yaralama“ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Davanın 19 Eylül’de görülen ilk duruşmasında H.G.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken, T., kendisini katletmeye çalışan erkeğin bir sonraki mahkemede tahliye edilmesinden endişe duyuyor.


‘Ağır Ceza’da görülmesi gereken dava Asliye’de görülüyor’


T. kendisini öldürmeye çalışan erkeğin “kasten öldürmeye teşebbüsten” değil “kasten yaralamaktan” yargılandığını vurguladı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılması gereken davanın Asliye Mahkemesi’nde açıldığını ifade eden T.,  “Görevsizlik talep ettik ancak hakim bunu reddetti. İlk duruşmada mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ama ben diğer mahkemede tahliye edilmesinden endişe duyuyorum” dedi.


‘Organ kaybı yaşadım'

  

Saldırının ardından organ kaybı yaşadığını ve dalağının alındığını söyleyen T. ,  bağışıklık sisteminin çökmesinden kaynaklı birçok ameliyat geçirdiğini ve 5 yılda bir aşı olması gerektiğini aktardı. T, “Dalak ameliyatından sonra bağırsak yapışıklığı oldu. Bu nedenle 10 günde 2 ameliyat geçirdim. 9 kilo verdim” diye belirtti.


‘Susmayacağım, vazgeçmeyeceğim’


Olayın ardından psikolojik durumunun kötüleştiğinin altını çizen  T.,  şöyle dedi: “Sokağa çıkamıyorum. Yemek yiyemiyorum. Uyku uyuyamıyorum. Sürekli kabuslar görüyorum. Bıçağı sokup çıkardığı an ve çığlıklarım hala zihnimde. Ancak susmayacağım. Vazgeçmeyeceğim. O hak ettiği cezayı alana kadar elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu tür olayları yaşayan hiçbir kadın susmasın.”


Erkeğin ailesinden baskı ve tehdit 


Tutuklanması ardından H.G.’nin ailesinin yaşadığı semte kadar geldiğini, mahalle muhtarına adresini sorduğunu ve her yerde kendisini aradıklarını kaydeden T., H.G.’nin ailesinin sistematik olarak kendisini ve ailesini rahatsız ettiğini ve “evlendirelim sizi” diyerek baskı kurmaya çalıştığını söyledi. T., tüm bunlara karşı herkesi yanında olmaya ve dayanışmaya çağırdı.
Editör: Haber Merkezi