ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kazakistan’a çalışmaya giden ve ücretlerini talep ettikleri için mafya tarafından ölümle tehdit edilen işçilerden Sabit Öztemel, “Kaçak çalıştırıldık, ücretlerimiz verilmedi, şimdi de ölümle tehdit ediliyoruz” dedi.


 

https://youtu.be/sXjWyytw-1g

Türkiye’den Kazakistan’ın başkenti Nu Sultan’a (Astana) Tiyatro Salonu inşaatında çalışmaya giden 18 mermer işçisi ölümle tehdit ediliyor. 3 aydır hak edişlerini almadıkları için greve çıkan işçilerin kaldığı ev dün mafya olduklarını söyleyen kişilerce basıldı ve ölümle tehdit edildiler. Türkiye ve Kazakistan’daki yetkililere seslen işçiler, bugün bulundukları yerden can güvenliklerinin olmadığını belirtmek için basın açıklaması yaptı.


‘KAÇAK ÇALIŞTIRILDIK’


İşçiler adına konuşan Sabit Öztemel, Astana’ya 3 ay önce geldiklerini belirterek, “Bizleri buraya getiren Mabetex bünyesinde çalışan Emir İnşaat adlı firma. Bizlere çalışma vizesi çıkarma sözü vermesine rağmen bizleri kaçak çalıştırmışlardır” dedi.


‘ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİK’


Öztemel, açıklamada çalışma karşılığında saat ücreti 10 dolardan anlaştıklarını ancak Astana’ya gittiklerinde kendilerine kademeli olarak 8 dolar sonra 6 dolar ödeneceği söylendiğini belirtti. Emeklerinin karşılığını isteyen işçilerin Emir İnşaat’ın sahibi İdris Kaşıkçı ve işçilerin Janera olarak tanıdığı kazaklı eşi tarafından ölümle tehdit edildiklerinin altını çizen Öztemel, “Türk konsolosluğuna başvuruda bulunduk, yeklilerin duruma daha hassas yaklaşmalarını bekliyoruz” diye belirtti.


‘YARDIM TALEBİ’


Öztemel, “Bizler Kazakistan Nur Sultan şehrinde kandırılarak çalıştırılan 18 işçiyiz. Mağduriyetimizin giderilmesi için buradan başta Türkiye’deki yetkililer ve Kazakistan yetkililerine sesleniyoruz mağduriyetimizin giderilmesi için sizlerden yardım talep ediyoruz" diye konuştu.

( MA )

Editör: Haber Merkezi