HABER MERKEZİ- DiEM25 Türkiye Kolektifi’nin çevrimiçi ortamda organize ettiği “Kent ve Demokrasi” sempozyumu, kent ve yönetimine dair yapısal sorunlar yanında Covd-19 sonrasını da gözeterek demokrasiyi güçlendirici, içerimci, adil, ekolojik, sürdürülebilir katılımcı bir kent ve kent yöneti(şi)minin olanaklarını, uzmanlarla ve kentlilerle yeni sorular sormaya, birlikte düşünmeye davet ediyor.  Sempozyum, 30 Ocak Cumartesi günü saat 14:00-16:00 arasında gerçekleşecek. 

Kent ve Demokrasi’nin tartışma ekseni sempozyum çağrı metninde şu şekilde ifade edildi:

“XIX. yüzyılın “imparatorluk”, XX.nin “ulus-devlet” XXI. yüzyılın ise “kent” çağı olacağı, sıklıklar dillendirilir; ünya nüfusunun büyük kısmının mesken edindiği kentler için “kent çağı” ne anlama geliyor? Nüfusları arttıkça yönetimi güçleşen kentler, merkezi idarenin ve/veya iradenin yerleşik norm ve kurumlarının belirlediği sınırlara, artık, sığmıyor. Yaşamın şekillendiği kentler ve mekanlar/ı özelinde yerel, genelinde bölgesel ve/veya küresel ölçekte gündelik hayatı nasıl etkiliyor? 2020’de Covid-19 pandemisinin net gösterdiği gibi kentlerin iklim değişikliğinin getireceği felaketleri de göz önünde bulundurarak yönetilmesi, felaket durumlarında demokratik hak ve özgürlüklerden feragat etmeden politikalar üretilmesi için kentliler ve kent yöneticileri neler yapabilir?”

Kolaylaştırıcılığını Didem Danış’ın yapacağı sempozyumda Murat Güvenç, Aysim Türkmen, İpek Akpınar, Mert Arslanalp ve Murat Güvenç konuşmacı olarak yer alıyor. 

Kayıt yaptıranların “tartışma” kısmında soruları sorabileceği etkinlik, DiEM25’in Youtube kanalından canlı yayınlanacak. 

(Gazete Duvar)

Editör: Haber Merkezi