VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Van’da kentin en işlek caddesi üzerinde bulunan kayyumdan daha önceki yönetim tarafından ‘Sanat Park’ olarak dizayn edilen park, ilgisizlikten ve bakımsızlıktan kaynaklı harabeye dönmüş vaziyette. Kayyumdan önceki dönemde sanatsal birçok etkinliğin yapıldığı park, şuan kaderine terk edilmiş durumda.

Haber: Salih SERTKAL

2014 yılında açıklanan yeni ‘Büyükşehir yasası’ ile nüfusları 500 bin üzerinde olan birkaç il gibi Van da haliyle büyükşehir statüsüne kavuşmuş oldu. Bu yasayla beraber resmi kurumlara ait birçok taşınmaz doğal olarak el değişimine gidildi ve Van’da da Gümrük Müdürlüğü elinde bulunan şuanki ‘Sanat Parkın’ yeri de bu yasa ile Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş oldu.

Van Büyükşehir Belediyesi , yeni kurulan İpekyolu Belediyesi ile yürütülen müzakereler sonucunda söz konusu alanı İpekyolu Belediyesi’ne tahsis edilmesine karar verdi. Bu karardan sonra İpekyolu Belediyesi, kentin en işlek caddesi üzerinde bulunan bu alanı direk halkın hizmetine sunacak ‘Sanat Parkı’ projesini hayata geçirdi.

Kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ‘Sanat Parkı’ , ismine uygun bir şekilde tasarlanarak 6 Ocak 2015 tahinde hizmete açıldı.

Ancak 11 Eylül 2016 yılında mevcut seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum ataması yapılarak; belediye yönetimi İpekyolu Belediyesi Kaymakamı’nın insiyatifine bırakıldı.

Kentin tek ‘Sanat Parkı’ olarak dizayn edilen parkta her geçen gün büyük tahribatlar yaşanırken en son pandemi sürecinde tamamıyla kaderine terkedildi. Şimdilik etrafı tahta bariyerlerle çevrilen parkta kaderine terkedilmiş durumda.

Editör: Haber Merkezi