İSTANBUL – Kentsel dönüşüm mağduru Tozkoparan Mahallesi sakinlerinin su, elektrik ve doğalgazlarının kesilmesi ardından mahallede başlattığı nöbet eylemi ikinci gününde devam etti.

Göngören’in Tozkoparan Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelinin su, elektrik ve doğalgaz hatları dün kesilmesi ardından mahalleli tarafından nöbet eylemi başlatıldı. Mahallelinin nöbet eylemi ikinci gününde sürerken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sezai Temelli, Hüda Kaya, İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, Halkların Demokratik Partisi (HDK) İstanbul İl Eş Sözcüleri nöbetteki mahalleliyi ziyaret ederek yanlarında oldukları mesajını verdi. Direnişteki mahalleli gelen heyeti alkış ve sloganlarla karşıladı.

‘SOSYAL DEVLETİN BİR GEREKLİLİĞİ’

Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya, vatandaşın temel ihtiyaçlarının karşılanmasının sosyal devlet olmanın bir gereklilik olduğunu söyleyerek, “Sosyal devlet vatandaşının sağlık, sosyal, geçim hakkını savunur ve garanti altına alır. Onun uygun şartlarda yaşaması için de yerini yurdunu düzenler. Olması gereken budur” sözleriyle tepki gösterdi.

‘TEK YOL DİRENMEKTİR’

HDP Milletvekili Sezai Temelli de, kazandıkları belediyelere atanan kayyımların uygulamalarına değinerek, “Bugün bu kayyumlar Diyarbakır’da, Van’da bu talanı yapıyorlar. Ama bugün bunu İstanbul’un göbeğinde yapıyorlar. Biz bunun için uyarmıştık. Çünkü bu iktidarın zihniyeti kayyum zihniyetidir. İşte burada, mahallemizde gözümüzün içine baka baka hiçbir utanma belirtisi göstermeden çoluğumuza, çocuğumuza bu zulmü yaşatmaya devam ediyorlar. Bu zulüm böyle gitmez. Bu zulme karşı, yaşam alanlarımızı ranta çevirme peşinde olan bu talan düzenine karşı elimizdeki yegane güç onurlu bir şekilde direnmektir” diye konuştu.

Ardından söz alan mahalleliler de yaşadıkları sorunlara değinerek çözüm bulunmasını istedi. (MA)

Editör: Haber Merkezi