İZMİR - KESK, adil bir ücret, insanca bir yaşam için TİS taleplerini sıralayarak, mücadele çağrısında bulundu. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin İzmir ve Adana’da açıklama yaparak, taleplerini sıraladı. KESK, adil bir ücret için emekçilere mücadele çağrısında bulundu. 

KESK İzmir Şubeler Platformu, TİS görüşmelerine ilişkin Konak Kemeraltı girişinde açıklama yaptı. Açıklamada, “İnsanca bir yaşam, İnsanca bir üret istiyoruz”, “Sadaka değil toplu bir sözleşme”, “Bütçede toplumsal cinsiyet eşitliği temel alsın” pankart ve dövizleri açıldı. “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, iktidarın kamu emekçileri üzerinden şov yaptığını belirterek, “Teklif açıklanırken her zaman olduğu gibi ‘Büyüyen Türkiye’de işçiyi, memuru enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Hedeflenen enflasyon, büyüme rakamlarına ulaşacağız’ nakaratı tekrar edilmiştir”  dedi.

Güven, emekçilerin insanca yaşaması gerektiğini söyledi. Güven, “Ayrım yapmaksızın hepimize insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam-güvenli gelecek, demokratik-adil bir çalışma yaşamı, halktan yana bir kamu hizmeti, grev hakkımızın önündeki engellerin kaldırıldığı gerçek bir toplu pazarlık sistemi için tüm konfederasyonları, kamu emekçilerinin birlikte ortak mücadele etmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi. 

ADANA

TİS görüşmelerinde iktidarın teklifine karşı Batman’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan KESK yürüyüş kolu Adana'ya ulaştı. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve KESK MYK üyelerinin aralarında olduğu yürüyüş kolu Adana Cemalpaşa Postanesi önünde alkış ve “Sefalet ücretini kabul etmeyeceğiz” sloganları ile karşıladı.

KESK Adana Şubeler Platformu’nun yanı sıra kentte bulunan demokratik kitle örgütleri, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da destek verdi. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, tüm engellemelere rağmen Adana'ya vardıklarını belirterek, hükümetin TİS görüşmelerine dair belirdiği zam oranlarının kendileri adına "yok hükmünde" olduğunu söyledi. 

KESK olarak taleplerini dillendirmekten vazgeçmeyeceklerini belirten Yeşil,  sefalet ücretini kabul etmeyeceklerini dile getirdi. 

Açıklamanın ardından heyet Mersin'e doğru yola çıktı. ( MA)

Editör: Haber Merkezi