DİYARBAKIR- KESK Diyarbakır Şubeler Platformu KESK’in başlattığı yürüyüşe destek vererek,"OHAL Komisyonu denen oyalama ve onaylama komisyonu süreci uzatmakla alenen ve bilerek suç işliyor" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır Şubesi,  “baskı, ihraç ve sürgünler” yaşandığı gerekçesi ile İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatılan yürüyüşe ilişkin Diyarbakır Eğitim Sen 1 No'lu Şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube Başkanı Suphi İzop, haksızlığa uğrayan, yokluğa, sefalete mahkûm edilen tüm kamu emekçileri için yürüdüklerini kaydetti.

Sömürü düzenine daha fazla dayanamayarak intihar eden emekçilerin vasiyetlerini yerine getirmek için yürüdüklerini söyleyen İzop, "Yaşamlarını yitirdikten sonra OHAL komisyonu tarafından işlerine iade edilen BES Diyarbakır Eski Şube Başkanı Ahmet Çoban, BES üyesi Necdet Kalkan, SES Malatya eski şube eş başkanı Bülent Uçar, Mücahit Karataş ve diğer KESK’li arkadaşlarımızın anılarına bağlılığımızın ifadesi olarak yürüdük. Anayasa Mahkemesinde haklarında beraat kararı verilmesine rağmen hala bilinçli şekilde komisyonda dosyaları bekletilen yüz akımız Barış Akademisyenlerimiz için yürüdük" diye belirtti.

'KOMİSYON SUÇ İŞLİYOR'

İzop devamında şunları söyledi: “OHAL komisyonu denen oyalama ve onaylama komisyonu süreci uzatmakla alenen ve bilerek suç işliyor. KESK’lilerin dosyalarının önemli bir kısmını sona bırakarak süreci işkenceye dönüştürüyor. 'Ne kadar süründürsek o kadar iyidir' niyetiyle hareket ediyor. Bu durumun esas sebebi  özelleştirme, güvencesizlik, performans, ayrımcılık, gericilik politikalarına karşı geldiğimiz; emekçilerin haklarını, insanca yaşam koşullarını savunduğumuz için açıkça öç almadır. Biz, onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun emek ve demokrasi  mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız."

Editör: Haber Merkezi