İZMİRTEKİLERİN GÜNDEMİ: Dokuz Eylül Rektörlüğü’nün Prof. Dr. Kemal Kocabaş hakkında soruşturma başlatmasına tepki gösteren KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, “AKP iktidarının politikalarının dışında duruş gösterene, muhalif olana bedel ödetmeyi kınıyoruz” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Oktay Gökdemir’in görev süresi uzatılmayarak üniversiteyle ilişiği kesilmesini protesto amacıyla yapılan açıklamaya katılan Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve 7 çalışan hakkında açılan soruşturmaya KESK üyeleri tepki gösterildi.


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 No’lu Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, Dokuz Eylül Rektörlüğü’nün kararını eleştirerek, “Üniversiteler özgür düşüncenin, bilimin yuvası olmalıdır. Akademisyenler ve öğrenciler ifade özgürlüğünün buluştuğu üniversitelerde bu haklarını özgürce yaşayabilmelidir. Prof. Dr. Kemal Kocabaş’a v diğer akademisyenlere açılan soruşturma kabul edilemez. İnsanların kendilerini ifade edebilmek, taleplerini duyurabilmek adına basın açıklaması yapmaları, asla ve asla suç sayılamaz. Bu ülkede AKP iktidarının politikalarının dışında duruş gösterene, muhalif olana bedel ödetmenin bir göstergesi de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Kocabaş’a uygulanmıştır. Bu kararı kınıyoruz ve Dokuz Eylül Rektörlüğü’nü başlattığı soruşturmayı bir an evvel sonlandırmasını, bu hatadan dönmesini istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi