İSTANBUL– ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: KESK İstanbul Şubeler Platformu, Kadıköy’de düzenlediği basın açıklamasıyla KHK ile işten çıkarılan emekçilerin işe iade taleplerini yineledi. Platform Dönem Sözcüsü Mesut Mike, KHK’lar ile sistematik işkenceye maruz kaldıklarını belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri iade talebiyle Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya çok sayıda KESK üyelerinin yanı sıra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üye ve yöneticileri barış imzacısı Akademisyenler ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

“KHK’lar gidecek biz kalacağız”  pankartı ve “Haksız hukuksuz ihraç edildim”, “Suçum adalet istemek” dövizleri açan emekçiler sık sık, “Akademi boyun eğmeyecek”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

‘SİSTEMATİK İŞKENCEYE MARUZ KALIYORUZ’

KHK ile işten çıkarılanların başka alanlarda da işe girmelerinin önüne set çekildiğine dikkat çeken Platform Dönem Sözcüsü Mesut Mike, böylece sistematik işkenceye maruz bırakıldıklarını ifade etti. Arkadaşlarının işe iade edilmesi için alanlarda eylemler düzenlediklerini belirten Mike, “Arkadaşlarımız farklı alanlarda iş müracaatı yaptıklarında karşılarına KHK’lı olma gerçeğini çıkıyor. Arkadaşlarımızın işlerine iade edilmeleri için alanlarda eylemler yapıyoruz. Ve diyoruz ki en son arkadaşımız işine dönene kadar biz bu mücadeleyi bırakmayacağız, sonuna kadar alanlarda olacağız. Sistematik olarak yaşamımızı işkenceye dönüştüren bu uygulamaları kabul etmeyeceğiz.  Bizler toplumun muhalif kesimleri olarak akademi özgürleşene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

‘TOPLUMSAL MUHALEFET TEMİZLENMEK İSTENDİ’

Ardından söz alan KHK ile ihraç edilen barış akademisyenlerinden Dr. Egemen Cevahir, “Bildirinin ardından soruşturmalar geçirdik. Bizler bilim insanları olarak neyin altına imza attığımızın farkındaydık. Aynı zamanda vicdani bir sorumluluk olarak bildiriye imza attık. Yaşanan darbe girişiminin ardından iktidar toplumsal muhalefet kesimlerine bir bedel ödetmek istedi. Bu arada Barış Bildirisi imzacıları da KHK ile görevlerinden atıldılar. Bedel ödetiyorlar kendilerince. Siyasal iktidarın elinde bir OHAL izni var ve toplumsal muhalefet kesimlerini temizlemek istiyorlardır. Bunu fırsat olarak gördüler. Onlar öyle düşünsünler biz er ya da geç döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından eylem son buldu.

( MA)
Editör: Haber Merkezi