ANKARA - Güvenlik Soruşturması ile ilgili HDP ile CHP’yi ziyaret eden KESK heyeti, konuya ilişkin görüş alışverişinden bulundu. Heyet, partilere konuya ilişkin talep ve önerilerini içeren bir dosya sundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamuoyunda “Fişleme” yasası olarak bilinen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Tekifi” ne ilişkin Hakların Demokratik Partisi (HDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) Meclis’te ziyaret etti.  KESK, ziyaretlerde güvenlik soruşturması ile ilgili talep ve önerilerini içeren dosya sundu.

ORTAK MÜCADELE VURGUSU

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Mali Sekreter Elif Çuhadar, Eğitim Sekreteri İlhan Yiğit, Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy'dan oluşan heyet, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile görüştü. KESK heyeti, görüşmede kanun teklifine ilişkin kamu emekçilerinin görüş ve taleplerini Beştaş'a iletti. Teklifin yasalaşmasının kamu emekçileri açısından yaratacağı sorunlara dikkat çekilen görüşmede ortak mücadele ihtiyacına vurgu yapıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile de görüşen KESK heyeti, güvenlik soruşturması ile ilgili son gelişmelere dair görüş alışverişinde bulundu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi