ANKARA – KESK, TİS görüşmeleri öncesi hazırladıkları teklif ve talepleri içeren metni sunmak amacıyla HDP’yi ziyaret etti.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik başkanlığındaki heyet 2 Ağustos’ta başlayacak olan kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri öncesi HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Bozgeyik’e mail sekreter Gönül Kural Şimşek, Eğitim Öğretim ve Basın Yayın Sekreteri Varol Öztorun, Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz eşlik etti. KESK heyetiyle görüşmeye HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın yanı sıra Eş Genel Başkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Şaziye Köse de katıldı. 

Yapılan görüşmede KESK heyeti TİS görüşmelerine ilişkin hazırladıkları teklife ilişkin bilgi verdi. KESK, insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvencesiz, sözleşmeli istihdama son verilmesi, gelir vergisi ve ek gösterge adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını hedefleyen teklif metnini HDP’ye de sundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da kamu emekçilerinin ve emeklilerinin insanca yaşamlarına ilişkin taleplerinin her alanda savunucusu olacaklarını ve KESK’in yanında yer aldıklarını söyledi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi