KAYSERİ – AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'de milletvekili mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, OHAL’in 18 Temmuz'da kalkacağını söyledi.


Kayseri’den yeniden milletvekili seçilen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Olağanüstü Hal’in (OHAL) 18 Temmuz gecesi kaldırılacağını söyledi. TBMM Başkanı’nın 3’üncü turda seçileceğini de söyleyen Elitaş, erkene çekilmek istenen yerel seçimlere ilişkin de konuştu.


Elitaş, TBMM’nin açılmasının ardından görüşülecek kanun tasarıları hakkında da bilgi vererek, yerel seçimler için, “3 siyasi partinin anlaşması gerekiyor. AK Parti, CHP ve MHP’nin bu konuda uzlaşması gerekiyor. Bizim gündemimizde yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Milliyetçi Hareket Partisi de böyle bir şeyin olmadığını ifade etti ama diğer siyasi partiler böyle bir beyanda bulunursa yetkili kurullar değerlendirme yapar” dedi.


‘TBMM BAŞKANINI 3’ÜNCÜ TURDA SEÇERİZ’


Elitaş, MHP ile birlikte hareket ederek TBMM başkanını 3’üncü turda seçeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımızı ziyareti sırasında Meclis başkanlığına aday çıkarmayacaklarını belirttiler. Demek ki biz 3’üncü turda Meclis başkanını seçebileceğiz. Son turda salt çoğunluk olan 301 oy gerekiyor. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu 344 olduğuna göre, biz, 3’üncü turda Meclis başkanını seçeceğiz. İttifakla ilgili hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bu ittifakın 2023 yılına kadar gideceğiyle ilgili irade beyanları oldu. Bizler parti teşkilatları olarak bu ittifakı bozmamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir. Tepede bir uzlaşma varsa tabanda da bu uzlaşma şarttır.”
Editör: Haber Merkezi