İZMİR – KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmek için 198 haftadır devam ettirdiği oturma eyleminde zamlara tepki gösterildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattığı oturma eyleminin 198’inci haftasında Karşıyaka İskelesi karşısında sürdürdü. İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz” ve “Oturma eylemimiz 197'inci haftasında” pankartlarının açıldığı açıklamada sık sık “Hak, hukuk, adalet”, “İşimizi geri alacağız” sloganları atıldı. Açıklamaya kamu emekçilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Serpil Kemalbay ve parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, toplumun tüm kesimlerinin elektriğe, doğalgaza ve temel tüketim mallarına yapılan zamlardan etkilendiğini aktardı. Isparta’da günlerce süren elektrik kesintisine de değinen Beyazadam, “Kendi reklamı için 4,5 milyon TL ayırırken doğal afetle mücadele etmek için sadece 1 milyon TL ayıran AKP'li belediye başkanına karşı Isparta halkıyla dayanışma duygularını dile getiriyorlar. Her şey olursun da bu devirde rezil olmazsın anlayışıyla halkına karşı duyarsız kalan yöneticilere karşı ihraç arkadaşlarımız da zamları protesto etmek için sokakta ve alanlardalar” dedi.

‘İŞİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ’

Üniversitelerde bileşenlerin iradesinin yok sayılarak kayyumlarla yönetilmek istendiğini kaydeden Beyazadam, “Böyle bir atmosfer içinde derslerinde insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden, laiklikten, demokrasiden, adaletten, eşitlik ve özgürlükten bahseden akademisyenlerin ihbar edildiği, haklarında disiplin soruşturmaları açıldığı ve görevlerine hukuksuzca son verildiği uygulamalar hayat bulmaktadır. Örgütlü gücümüzle bu düzeni değiştireceğimizi yineliyoruz. O dönem geldiğinde tarihin karanlık sayfalarında yerini alacak olan iktidar sahipleri ve onların hukuksuzluklarına çanak tutan bürokratlar yargı önünde hesap vereceklerdir. O güne değin mücadelemiz kararlılıkla sürecek ve mutlaka bizler kazanacağız, işimize geri döneceğiz” diye konuştu.

KEMALBAY: ÜLKE FELAKETE SÜRÜKLENDİ

Açıklamada konuşan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, siyasi iktidarın 84 milyon insanı aynı noktaya getirdiğini söyledi. Tüm yurttaşların ‘geçinemiyoruz’ dediğini aktaran Kemalbay, “Bütün bunları 5’li çete sefa sürgün, sermaye düzeni çarklarını döndürsün diye yaşıyoruz. AKP-MHP faşizmi bu ülkeyi felakete sürükledi. Bugün Türkiye sefalet endeksinde ilk sırada. Bu tabloyu değiştirmek istiyoruz. 198 haftadır çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Kamu emekçileri hakları için sokakta olmaya devam ediyor. OHAL komisyonu adı altında darbe düzenini gizlemeye devam ediyorlar. Kamu çalışanlarının görevlerine dönmesinin çağrısını yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kamu emekçileri yanlarında getirdikleri faturaları yaktı. ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi