Kıbrıs Ercan Havalimanı'nda, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, hükümet ile sürdürülen ek mesai görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine akşam saatlerinde greve başladı. Grev nedeniyle THY'nin 8 seferi iptal edildi.

Ek mesai ödemelerinde kesintiler yapılması nedeniyle, kulede çalışan hava kontrolörleri iş bırakma eylemi başlattı. Eylem nedeniyle saat 19.00’dan itibaren adaya inişler ve kalkışlar durduruldu.

Kıbrıs'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular ise iptal olan seferler nedeniyle İstanbul'da kaldı. Grev Ercan Havalimanında da yoğunluk yaşandı.

ULAŞTIRMA BAKANI: TÜRKİYE’DEN EKİP GETİREBİLİRİZ


Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, grevle ilgili açıklama yaptı. Sendika ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Atakan, “Sendika yetkilileriyle görüşme yaptık. Konunun hassasiyetini anlattık. Sabaha kadar sorunu çözmek istiyoruz” dedi.

Bakan Atakan, grevi kırmak üzere Türkiye’den ekip gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya da, böyle bir durumun daha önce yapıldığını söyledi. Atakan, sorun çözülmez ise, Türkiye’den ekip gelebileceğini belirtti.

BAKANLIKLAR MÜDAHALE ETTİ


Yapılan görüşmeler üzerine grevin sona erdiği açıklandı. Ercan Havalimanı Genel Müdürü Serhat Özçelik, eylemin sona erdiğini belirterek, Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Dairesi’nin girişimleri sonucunda eylemin sonlandığını, uçuşların bir an önce yeniden başlatılması için harekete geçildiğini söyledi. (DHA)



Editör: Haber Merkezi